Kocabaş Çayı Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı

Çan’da büyük bir heyecanla beklenen projelerden biri olan Kocabaş Çayı - Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün inşaatında sona gelindiği açıklandı.

534

Çan'da heyecanla beklenen projelerden biri olan Kocabaş Çayı - Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi. Çan'ın şehir içi ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak bu proje, tamamlandığında bölgenin trafik sorunlarını çözmeye büyük katkı sağlayacak. AK Parti Çan İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, dört açıklıklı ve beş ayaklı köprünün kısa süre içinde hizmete gireceği duyuruldu. Tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkat çeken köprü, Karşıyaka Mahallesi ile sanayi bölgesi ve diğer yerleşim yerlerini birbirine bağlayarak şehir içi ulaşımı daha hızlı ve verimli hale getirecek. Bu projeyle birlikte, Çan'ın şehir girişi trafiğinde düzenlemeler yapılacak ve köprünün devreye girmesiyle yaşanan yoğunluk azalacak. Ayrıca, trafik kazalarının da belirgin şekilde düşmesi bekleniyor.

AK Parti Çan İlçe Teşkilatı’nın sosyal medya hesabında yapılan açıklamada; “Kocabaş Çayı üzerindeki Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi.”

Edinilen bilgilere göre; dört açıklıklı ve beş ayaklı olan ve her ayağında 21 adet olmak üzere toplamda 105 adet Fore Kazık bulunan, tasarım açıklığı 18,50 m, kiriş uzunlukları 18,50 m toplam kiriş boyu 1.628 m, kenar ayaklar 4.10 m, orta ayaklar 5.50 m, köprü döşeme genişliği 20 m ve köprü toplam uzunluğu 75 m olan köprü, Çan’a büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacak. Kocabaş Çayı-Sanayi Bağlantı Köprüsü, şehir ulaşımını daha hızlı ve verimli hale getirerek Karşıyaka Mahallesi ile sanayi bölgesi ve diğer yerleşim yerlerini birbirine bağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Çan'ın şehir girişi trafiğinde düzenlemeler yapılacak ve yepyeni bir görünüm kazanacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş