Koç; “Şimdi mücadele zamanı”

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç Devrimci eğitim şurası Çanakkale toplantısında yaptığı konuşmada 4+4+4 sisteminin aklın, bilimin dışlandığı bir sistem olduğunu ifade ederek; “Karanlığın egemen olması için uğraşılan bir süreçten geçiyoruz. Artık konuşmanın ötesinde mücadele zamanıdır” dedi.

465
 
Devrimci eğitim şurası Çanakkale toplantısı belediye nikah salonunda yapıldı. Eğitimde, piyasalaşmaya, gericiliğe, eşitsizliğe karşı düzenlenen toplantıda konuşma yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, eğitim sektöründe çok kirli bir oyun tezgahlandığını bildirdi. Coğrafya Öğretmeni Kani  Gedikli de “Görüyoruz ki bu sömürü düzeninin hiçbir adaleti, hiçbir vicdanı yok. Eğer biz bir şeyler yapmazsak bu sistemin sonu da yok. O halde ücretlisi, kadrolusu, sözleşmelisi ve dershanesiyle bütün öğretmenler, onların yetiştirdiği öğrencilerin velileri ve bütün işçi-  emekçiler birleşip örgütlenmeli ve yapılan bu haksızlıklara dur demeliyiz” dedi.
 
“Devlet taşeronluk yapıyor”
4+4+4’ün tamamen ideolojik, akıl dışı, insanı değil piyasayı hedef alan sistem olduğunu belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Devlet taşeronluk yapıyor. 4+4+4 bunun doruk noktası. Her yerden para çıkarılmaya çalışılıyor. Bir kişide olsak bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.
 
Koç şunları söyledi; “Ülkeye bir şey öğretmek kolay olmuyor. Anlamak istemedikten sonra anlamıyorlar. Başbakan dindar gençlik yetiştireceğiz diyor, bunu söyledikten sonra orada nasıl durabiliyor Zorunlu eğitimin devlet tarafından karşılanması gereken kısım çıkarılıyor. En büyük Pazar eğitim. Çok kirli bir oyun. Artık konuşmak ötesinde mücadele zamanı. 4+4+4 aklın bilimin dışlandığı bir sistem. Karanlığın egemen olması için uğraşılan bir süreç. Bu süreç başlı başına eğitim sisteminin gericileştirilmesi sürecidir. Eğitimde ölçü bilim ve insan olmalıdır. Bu sürece eğitimin tanımıyla ne anladığımız değerlendirerek başlamalıyız. Şu anda tam bir tiyatro oynanıyor. Bizler eğitimciler karar süreci içerisinde yokuz. Eğitim piyasalaştırılıyor. Bu sürecin altında kan ve gözyaşı var.”
 
“Düzenin adaleti yok”
Ücretli bir öğretmenin aldığı maaşın 700-800 TL civarında olduğunu belirten Coğrafya öğretmeni Kani Gedikli; “Ücretli öğretmenlere yapılan bu ayrımcılık bu uygulamalarla açık bir şekilde görülüyor. Görüyoruz ki bu sömürü düzeninin hiçbir adaleti, hiçbir vicdanı yok. Eğer biz bir şeyler yapmazsak bu sistemin sonu da yok. O halde ücretlisi, kadrolusu, sözleşmelisi ve dershanesiyle bütün öğretmenler, onların yetiştirdiği öğrencilerin velileri ve bütün işçi-emekçiler birleşip örgütlenmeli ve yapılan bu haksızlıklara dur demeliyiz” dedi.
 
Konuşmasında yaşanmış bir örnek de veren Gedikli şunları söyledi; “Ücretli öğretmenlerin durumu içler acısıdır en basitinden gerçekte yaşanmış olan şu örneği vermek istiyorum; ücretli derslere giren bir arkadaşa derslerdeki öğrencilerden biri öğretmenin durumunu da bildiği için hocam merak ediyorum bir ders ücreti ne kadar diye soruyor. Öğretmende 6 lira diye cevap veriyor. Öğrenci hocam size 6 lira vereyim sizde kurtulun bizde kurtulalım diyebiliyor. Öğrencisinin gözündeki öğretmen imajı ve değeri sayın bakana duyurulur, belki de daha ne örnekler vardır.”
Paylaş