havadurum

Koç; “Öğretmenlerin sorunlarını ilettik”

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, 4+4+4 eğitim siteminde yaşanan sorunları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettiklerini söyledi. Eğitim-Sen üyeleri olarak gittikleri binada İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ile görüşemediklerini belirten Koç, Karataş’ın yerine vekalet olarak bakan yetkili ile de görüşemediklerini söyledi.

416
Çanakkale’de dün Eğitim-Sen üyeleri, eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları paylaşmak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitmişti. Görüşme öncesi sendika üyeleri Valilik önünde bir basın açıklaması yaparak yaşanan sorunları kamuoyuyla da paylaşmıştı.
 
4+4+4 eğitim sisteminin yarattığı sorunları yetkililere anlatmak için gittikleri ziyaret ile ilgili bilgiler veren Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın olmamasına rağmen öğretmenlerin yaşadığı sorunları ilettiklerini belirterek; “4+4+4 sisteminden kaynaklanan sorunlarımızı aktarmak için İl Milli eğitim Müdürlüğü’ne gittik. Eğitim ve bilimdeki sorunlara sahip çıkma sürecimizin bir parçası olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiğimizde İl Milli eğitim Müdürü Şaban Karataş’ı yerinde bulamadık. Kendisinin Ankara’da bir işi varmış. İl Milli Eğitim Müdürü’ne vekalet eden yetkiliyi de bulamadık. Bunun üzerine Milli eğitimde görevli olan diğer kişilerle görüştük. 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili görüş ve önerilerimizi ilettik. Sıkıntıların ne olduğunu, kaygılarımızı ve hassasiyetlerimizi kendilerine ilettik. Görevlerinin bir parçası olarak işlerini yürüteceklerdir. Ama vekalet eden kişinin de dışarıda işi varmış. Şube müdürleri ya da görevli arkadaşlar vardı. Milli eğitimdeki işler yalnızca masa başı olmadığı için biz yetkililerin yerinde olmamasını çok tuhaf karşılamadık. Bizim derdimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorunların iletilmesiydi. Onu da yerine getirdik” dedi.
Paylaş