havadurum

Koç; “Asıl konuşulması gereken öğretmenlerin sorunları”

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Telat Koç, ülke genelinde polemik konusu haline gelen eğitim süresinin yerine öğretmenlerin 6 ay sonra enflasyonun kat kat altında olan zamlı maaş almalarının gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

525
180 iş günü olan eğitimi süresini 190-220 güne çıkarmak için çalışmalara başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış bir tutum içerisinde olduğunu belirten Koç; “Eğitim süresi ile ilgili rastgele şeyler söyleniyor. Esas olan, bu tip konular öğretmenlerin de içinde olduğu ortamlarda tartışılır. Süresi ne olmalıdır buradan hareketle karar verilir. Eğitim ile ilgili konular işin taraflarıyla birlikte uzun uzun tartışılıp konuşulması gerekirken, bu konu basında polemik konusu haline getiriliyor.
 
Bu konuyu eğitim çalışanları, basından duymaması gerekir. Eğitim süresi ile ilgili bir karar alınıyorsa gerekçesini bilmemiz gerekiyor. Doğru bir iş dahi olsa, mantığı ve felsefesi bilinmediğinde yapılma şansı da azalıyor. Eğitim ve bilimdeki yöneticiler, kendilerini hükümdar sanıyorlar. Oysa yapmaları gereken şey, eğitim ve bilim sürecindeki gerçekten emek üreten kişilerin işini kolaylaştırmak olmalı. Bu konu öğretmenler ile ilgili olduğuna göre ilk önce onlarla tartışılmalı ve sonradan karar açıklanmalı. Şu anda olay tamamen tersine gidiyor. Cumartesi günleri de çalışılacak denilmişti. Bunlar hedef saptırmak için söyleniyor. 6 ay sonra eğitim ve bilim çalışanları zamlı maaşlarını alacaklar. O da enflasyonun kat kat altında. Esas bunların konuşulması gerekirken, ortada somut bir adım yok iken eğitim süresi uzayacak gibi ilginç konular gündeme getiriliyor. Çok yanlış bir tutum içerisinde olunduğunu düşünüyoruz” dedi.
Paylaş