havadurum

Koç; “1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamaktan keyif aldık”

Çanakkale’de büyük bir coşkuyla kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı değerlendiren Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, emekçilerin alanlara akın ettiği 1 Mayıs’ın amacına ulaştığını söyledi. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; İşçi Bayramı’nda yaşanan tartışmalara da değindi. Belirlenen kurallara da doğal olarak uyulması gerektiğine dikkat çeken Koç, bazı kişilerin alandaki coşkuyu arttırmak yerine bir tavır içinde olması nedeniyle üzüldüklerini dile getirdi.

445
 
 
Çanakkale’de emekçilerin alanlara akın ettiği 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın amacına ulaştığını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Herşeyden önce 1 Mayıs’ı paylaşmak büyük bir keyifti. Emekçiler başta olmak üzere bütün halkımızla bu süreci paylaşmaktan çok mutluyuz. Hem Türkiye’de hem de dünyada emeğe verilen değerin artması için bu sürecin yaşanması gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geldiğince emek vermeye çalışıyoruz. Hem emekçiler hem de halkımız tarafından coşkunun alana yansıması bizim için onurdu. Bu onur bütün yorgunluğumuzu unutturdu. O nedenle hem Türkiye’de hem de Çanakkale’de 1 Mayıs’ın işçinin ve emekçinin bayramı olarak kutlanması ülkenin demokrasi mücadelesine çok önemli bir katkı sağladı. Çünkü, bu süreçte emeğe saldırı her gün artıyor. Yaşamımızda büyük önemi olan emeğin değerinin bilinmemesi, temel kaynaklardan birisinin yok olması demek. 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamaktan çok büyük bir keyif aldık” dedi.
 
“Tavır içinde olmalarına üzüldük”
İşçi Bayramı’nda yaşanan tartışmalara da değinen Koç; “1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılan bazı kişilerin alandaki coşkuyu arttırmak yerine bir tavır içerisinde olmasına komite olarak üzüldüklerini ifade etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle belirlenen kurallara uyulması gerektiğini de kaydeden Koç; “1 Mayıs Bayramı her etkinlikte olduğu gibi aynı zamanda bunun bir hazırlık ve hukuki süreci var. Bu hukuki süreç ile ilgili olarak oluşturulan komitenin ilgili devlet kurumlarına ve emniyet teşkilatına karşı sorumlulukları var. Bunun içinde gerekli girişimler yapılıyor. Bu girişimlerden hareketle, hem güvenlik birimleri bize alanda yardımcı oldular hem de 1 Mayıs bildirimlerimizin uygun olup olmadığını kontrol eden komiserler var. Bu normal bir süreç. Bu süreçte 1 Mayıs düzenleme komitesinin de sorumluluğu var. Düzenleme komitesinin çizdiği çerçeve kapsamında emekçiler, bayramın coşkusunu yaşamaya geliyor. O nedenle, belirlenen kurallara da doğal olarak uyulması gerekiyor. Bu bir daraltma ya da baskıcı bir zihniyet değil, aksine alandaki paylaşım ortamı keyfinin bozulmaması için verilen bir emek sürecidir.
 
Alana katılan emekçilerden %99’ü emeğe saygı gösterdi ve 1 Mayıs’ın keyfini yaşadı. Birkaç arkadaşımızın yanlış anlamadan dolayı alanda ufak tefek tartışma oldu. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Çünkü bütün arkadaşlar ifade ettiğim konuları ve orada uyulması gereken kuralları da biliyor. Çanakkale’de 1 Mayıs tek bir etkinlik ile kutlanacak diye bir şey yok. Konuşmak isteyen arkadaşlar, farklı bir yerde etkinlik düzenleyip kendi düşüncelerini paylaşabilirlerdi. Alandaki coşkuyu arttırmak yerine böyle bir tavır içinde olmaları bizi üzdü. Bu alanlar emekle kazanılmış ortamlardır. Sendikal mücadelede bunun bir parçasıdır. Arkadaşlarımızı bundan sonraki süreçlerde hassasiyetle aramızda görmek isteriz” diye konuştu.
Paylaş