Kobane’ye “Barışın Kenti” Çanakkale desteği

HDP ve DBP il örgütlerinin Kobane ile dayanışma amacıyla organize ettiği yardım kamyonu önceki gün yola çıktı. Battaniye, yatak, giyecek ve yiyecekten oluşan çok sayıda yardım kolisinin bulunduğu kamyon, uğurlanırken açıklamada bulunan DBP İl Başkanı Abdullah Güler, yardım eden tüm kurumlara ve Çanakkale halkına teşekkür ederek, kamyon ile birlikte sadece yiyecek ve giyecek malzemelerinin gitmediğini, aynı zamanda “Barışın kenti” Çanakkale halkının da Kobane halkına olan desteği ve selamının da gittiğini söyledi.

805
 
 
Çanakkale`de, Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) organizasyonu ile toplanan bir kamyon dolusu yardım malzemesi Kobanê ile dayanışma amacıyla Suruç`a doğru yola çıktı. HDP ve DBP Çanakkale İl Örgütleri`nin çağrısıyla Kobanê halkıyla dayanışmak için toplanan bir kamyonluk temel ihtiyaç malzemeleri Urfa`nın Suruç ilçesine doğru yola çıkarıldı. Çok sayıda giysi, bebek bezi, kuru gıda, soba ve battaniye gibi malzemelerden oluşan yardım malzemeleri düzenli bir şekilde paketlenmesi ardından kamyona yüklendi. Malzemelerin kamyona yüklemesinin ardından “Bijî berxwedana Kobanê” sloganları ve alkışlar eşliğinde yardım kamyonunu Suruç’a uğurladı.
“Barışın Kenti, Çanakkale`nin selamı da gidiyor”
 
 
Yardım kamyonunun yola çıkmasının ardından açıklamada bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çanakkale İl Başkanı Abdullah Güler, “Yardım kamyonumuzu gönderdik. En kısa sürede Suruç`taki ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır” dedi. Yardım kamyonunda bulunan malzemeler ile ilgili olarak da bilgiler veren Güler, “400 adet kullanılmamış battaniye, 60 adet kullanılmamış yatak ve yastık ile birlikte yine giyecek ve yiyecekler yardım kamyonumuzun içinde bulunuyor. Kamyonda bulunan tüm yardım malzemeleri en az iki üç farkı elden geçerek kontrol edilmiş ve insan onurunu zedelemeyecek yeni ya da yeniye yakın ve taze ürünler gönderildi. Oradaki insanlarımıza bir nebze de olsa, Çanakkale`den destek olabildiysek ne mutlu bize. Kobane`ye, buradan, `barışın kenti` olan Çanakkale`den, yardım kamyonumuzda bulunan ürünler ile birlikte selam de gönderiyoruz. Çanakkale halkının bu desteği, IŞİD terörü mağduru olan Kobane halkı için her şeyden önce umut ve moral olacaktır. Kobane`de bir insanlık sınavı verilmektedir. Orada yeni bir yaşam savaşı yokluk içinde yapılmaktadır. Çanakkale`nin barış ve kardeşlik selamı Suruç`ta bulunan Kobane halkı için önemli bir moral kaynağı olacaktır” dedi.
 
Paylaş