havadurum

Kitap Fuarı başladı

Çanakkale Valiliği himayesinde organize edilen “1. Uluslararası Çanakkale Kitap Fuarı” açıldı. Fuarda 41 yayınevine ait kitaplar okuyucuyla buluştu.

422
 
Bir otelde düzenlenen ve 41 yayın evinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Vali Tuna ve Rektör Yardımcısı Hisar`ın birlikte kestiği kurdele ile açılış gerçekleştirildi.
 
Tuna, açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, Çanakkale`nin sahip olduğu doğal ve tarihi mirasıyla her şeyden önce bir turizm ve kültür diyarı olduğunu söyledi. Çanakkale`nin sahip olduğu değerleri ile adını kültürel ve sanatsal etkinliklerle duyurduğunu ifade eden Vali Tuna; “Her toplum birikimlerini, kültür sanat değerlerini evrensel kültüre bir şekilde açma ihtiyacındadır. Bu anlayış insanların ve dünyanın birbirlerini yakından tanımasına ve toplumların barış ortamında buluşmasına katkı sağlar” dedi. Ülkede yayıncılığın sürekli gelişme gösterdiğini belirten Tuna, şunları kaydetti: “Uluslararası kitap fuarları, sektörün evrensel saygınlık kazanması anlamında yol gösterici olduğu kadar, sadece bir kitap sergisi değil bir pazarlama etkinliğidir. Fuarlar aynı zamanda kültürel birlikteliğimiz ve çeşitli kültür birikimleri için bir sunum imkanı ve mekanıdır. Yayın evlerinin ürettikleri kitapların doğrudan ilimiz ve bölgemiz okurlarına sunulması, fuara katılan çok değerli yazar, şair ve araştırmacılar ile tanışması çok önemli bir fırsattır.”
 
Tuna ve beraberindekiler daha sonra fuardaki kitap stantlarını gezip, inceledikleri kitaplardan bazılarını satın aldı. Fuar, 11 Kasım`a kadar ziyaret edilebilecek.
Paylaş