havadurum

Kırtasiye Yardımı Başvurusu 2023, Okul Masraflarınızı Devlet Karşılıyor!

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrenci ve velilerin kırtasiye telaşı da başladı. Defter, kalem, çanta gibi okul ihtiyaçlarının fiyatları her geçen yıl artarken, devlet de dar gelirli ailelere kırtasiye yardımı veriyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler kırtasiye yardımından yararlanabilir? İşte, kırtasiye yardımı 2023 ile ilgili tüm detaylar…

1277

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrenci ve velilerin kırtasiye telaşı da başladı. Defter, kalem, çanta gibi okul ihtiyaçlarının fiyatları her geçen yıl artarken, devlet de dar gelirli ailelere kırtasiye yardımı veriyor. Kırtasiye yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bir sosyal destek programıdır. Bu program sayesinde, hane halkı kişi başına aylık geliri asgari ücretin 1/3’ü altında olan öğrencilere 1500 TL tutarında bir ödeme yapılıyor. Bu ödeme, öğrencilerin okul ve kırtasiye masraflarını karşılamalarına yardımcı oluyor. Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerin ise bazı şartları yerine getirmeleri ve başvuru yapmaları gerekiyor.

Kırtasiye Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

  • Öğrencinin T.C. vatandaşı olması
  • Öğrencinin ilkokul, ortaokul veya lise düzeyinde eğitim alması
  • Öğrencinin devlet okulunda kayıtlı olması
  • Öğrencinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) herhangi bir gelir veya aylık almaması
  • Öğrencinin koruyucu aile yanında veya yetiştirme yurdunda bulunmaması
  • Öğrencinin hane halkının kişi başına aylık net gelirinin asgari ücretin 1/3’ü altında olması
  • Öğrencinin afet veya felaket gibi olaylara maruz kalması durumunda bu şartların aranmaması

Kırtasiye Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardım başvurusu yapmak için iki yöntem bulunuyor: e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) giderek.

e-Devlet üzerinden kırtasiye yardım başvurusu yapmak için 7 linkine tıklayarak giriş yapmanız ve eğitim öğretim yardım talebi formunu doldurmanız gerekiyor. Formda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

SYDV’ye giderek kırtasiye yardım başvurusu yapmak için ise size en yakın SYDV şubesine giderek form doldurmanız gerekiyor. Formda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kırtasiye Yardım Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kırtasiye yardım başvurusu yaparken yanınızda aşağıdaki belgeleri bulundurmanız gerekiyor:

  • Öğrencinin nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası
  • Öğrencinin okuldan aldığı öğrenci belgesi
  • Öğrencinin velisinin nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası
  • Öğrencinin velisinin gelir belgesi veya SGK’dan işsiz olduğuna dair belge
  • Aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği
  • Ailenin ikametgah adresi
  • Ailenin kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi (varsa)
  • Ailenin muhtarlıktan aldığı fakirlik belgesi (varsa)

Kırtasiye Yardım Parası Ne Zaman Yatıyor?

Kırtasiye yardım başvurusu yapan öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konulardan biri de kırtasiye yardım parasının ne zaman yatacağıdır. Kırtasiye yardım parası, başvuru tarihinden itibaren 15 gün içinde öğrencinin veya velisinin PTT hesabına veya başvuru sırasında verilen banka hesabına yatırılır4. Kırtasiye yardım parasının yatıp yatmadığını ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Kırtasiye Yardım Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardım başvuru sorgulama yapmak için 7 linkine tıklayarak e-Devlet sistemine giriş yapmanız ve eğitim öğretim yardım talebi sorgulama ekranına ulaşmanız gerekiyor. Bu ekranda, başvuru durumunuzu, ödeme tarihinizi ve tutarınızı görebilirsiniz.

Kırtasiye yardımı, devlet tarafından verilen bir sosyal destek programıdır. Bu program sayesinde, dar gelirli ailelerin çocuklarına okul ve kırtasiye masraflarında yardımcı olunuyor. Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerin, belirli şartları taşıması ve başvuru yapması gerekiyor. Kırtasiye yardım başvurusu, e-Devlet üzerinden veya SYDV’ye giderek yapılabilir. Kırtasiye yardım parası, başvuru tarihinden itibaren 15 gün içinde hesaba yatırılır. Kırtasiye yardım başvuru sorgulama ise e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Paylaş