Kırsal alanda kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor

493
Çanakkale İl Özel İdaresi`nin yürütücülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Çanakkale Mor Pati Derneği`nin destekleriyle, mobil kısırlaştırma aracı köy köy gezmeye kontrollere başladı. Kumkale ve civar köylerde tamamlanan çalışmalar, 2.pilot toplanma alanı olan Işıklar Köyü`nde de başladı. Işıklar Köyü Dörtyol toplanma alanındaki çalışmaları İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder yerinde inceledi. İncelemeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu`da katıldı. Yapılacak olan çalışmalar saha da planlandı. Planlama doğrultusunda, Birinci araç Işıklar Köyü Dörtyol merkezli olup; 
Işıklar , Kurşunlu, Kemel, Özbek, Sarıcaeli, Saraycık, Yapıldak, Musaköy, Kızılkeçili, Yukarıokçular, Fevziçakmak, Kayadere ve Karacaören köyelerine hizmet veriyor. İkinci araç ise Kirazlı köyü Merkezli olup; Kirazlı, Karacalar, Kovandağ, Dedeler, Kocalar, Haliloğlu, Ortaca, Akköy, Serçeler, Akçalı, Terziler, Alanköy ve Çamyayla köylerimize hizmet vermeye başladı.
 
"493 köpek kısırlaştırılmış"
Çanakkale Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın sorumlu veteriner hekimle irtibatta olduklarını kaydederek, "23 Şubat 2023 itibari ile sorumlu Veteriner hekimden aldığımız bilgiye göre Kumkale, Dörtyol ve Işıklar merkezli kısırlaştırılma alanında 493 köpek kısırlaştırılmış ve alındığı köye geri bırakılmıştır. Çok şükür herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmamış ve tüm hızıyla operasyonlar devam etmektedir. Bugün yerinde inceleme amacıyla Dörtyol mevkiindeki ziyaretimiz sırasında fotoğrafta gördüğünüz teyze ve amca ile karşılaştık. Köylerde genelde işlerine yaramayan hayvanlara karşı inanılmaz bir duyarsızlık olur ve bu bizi çok üzer. Uzunca bir süreden sonra ilk kez bir köpeği evlatları yerine koyan herhangi bir menfaatleri olmadan karşılıksız sevgi duyan köylü teyze ve amca gördük ve nasıl mutlu olduk. Ve dedik ki hala umut var. İnanıyoruz iyiler ve iyilik kazanacak. Bu iyilik projesinin mimarı olan Nejat Önder çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.
(Nevin Yüksel)
 
Paylaş