havadurum

Kırkmeşe Köyü halkı ilgi bekliyor

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kardeş köy ilan edilen Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kırkmeşe Köyü gezisini değerlendirdi. Gazeteci Yazar Uğur Dündar aracılığıyla atılan dostluk köprüsünün önemine dikkat çeken Başkan Gökhan, kardeş köy ilan edilen Pülümür ilçesi Kırkmeşe Köyü ziyareti ile birlikte kardeşlik ilişkilerinin daha da pekiştiğini söyledi.

407
Çeşitli vesilelerle kardeş köy Kırkmeşe’ye gidilip karşılıklı diyalogların kurulmasında yarar olacağını kaydeden Başkan Gökhan; bazı sıkıntılar yaşayan Kırkmeşe Köyü halkının ilgi beklediğini belirterek; “Kırkmeşe Köyü halkı ilgi bekliyor. Özellikle 90’lı yıllarda büyük sıkıntılar yaşamışlar. Bu sıkıntıların izleri var. Köylerini yeniden iyileştirip yerleşmeye çalışıyorlar. Herşeye rağmen stresli bir ortam var. Buralarda yaşayan halk bu stresten de uzaklaşmaya çalışıyorlar. Çeşitli vesilelerle buralara gidilip karşılıklı diyalogların kurulmasında yarar var” dedi.
 
Gazeteci Yazar Uğur Dündar aracılığıyla atılan dostluk köprüsünün temellerinin sağlamlaştırıldığı ziyaret ile ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kardeş köy ilan edilen Pülümür ilçesi Kırkmeşe Köyü ziyareti ile birlikte kardeşlik ilişkilerinin daha da pekiştiğini söyledi.
 
Çeşitli vesilelerle kardeş köy Kırkmeşe’ye gidilip karşılıklı diyalogların kurulmasında yarar olacağını kaydeden Başkan Gökhan; bazı sıkıntılar yaşayan Kırkmeşe Köyü halkının ilgi beklediğini belirterek; “Pülümür ilçesine Kırkmeşe Köyü’nü kardeş köy olarak ilan ettik. Kırkmeşe Köyü ziyaretinin ardından Pülümür belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdik. Nazimiye beldesi ziyaretinin ardından Tunceli’ye gittik. Ziyaretlerimizde insanlarla sohbet ettik. Özellikle 90’lı yıllarda büyük sıkıntılar yaşamışlar. Bu sıkıntıların izleri var. Köylerini yeniden iyileştirip yerleşmeye çalışıyorlar. Herşeye rağmen stresli bir ortam var. Buralarda yaşayan halk bu stresten de uzaklaşmaya çalışıyorlar. Yani farklı algılanmak istemiyorlar. İlgi görmek istiyorlar. Tarım ile hayvancılıkta ciddi zafiyete düşmüşler. Bölgede hayvancılık bitmiş. Tarım arazileri ekilemez hale gelmiş. Bu nedenle tarım daha az yapılıyor. Köyler boşaltılmış. Dolayısıyla güzel bir coğrafyada yaşayan insanlar çağdaş, Atatürkçü ve Cumhuriyeti sahiplenen insanlar maalesef terör örgütleri ile Jandarmanın arasında sıkışıp kalmışlar ve büyük eziyetler çekmişler. Acıları var bunları kendilerinden dinledik” dedi.
 
“İnsanlarla ilişki kurmak gerekiyor”
Çanakkale’de yaşayan vatandaşlara da çağrı yapan Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Sonuç itibariyle her vatandaşın oralara gidip görmesi lazım. Burada yaşayan insanları tanıması gerekiyor. Bir kopukluğumuz var ve insanların ne düşündüklerini bilmiyoruz. Oralardan hep korkuyoruz. Halbuki gidip görmek lazım. İnsanlarla ilişki kurmak gerekiyor. Morale ihtiyaçları var. Bizim ziyaretimizden dolayı çok memnun oldular. Kardeş köy ilişkilerimiz açısından iyi bir diyalog kurduk. Güzel ve anlamlı bir gezi oldu. Vatandaşlarında buraları ziyaret edip insanlarla ilişki kurması açısından fayda var. Olağanüstü bir misafirperverlikleri var. Çeşitli vesilelerle buralara gidilip karşılıklı diyalogların kurulmasında yarar var” diye konuştu.
Paylaş