havadurum

Kimse kafasına göre çaya zam yapamaz

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla fırsatçı kahvehane ve işletme sahiplerine karşı Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Mustafa Vurucu belediyeyi ve vatandaşları uyardı. Vurucu; “Masraf yaptım diyen esnaf acısını vatandaştan çıkaramaz” dedi.

828
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Mustafa Vurucu sezon öncesi Kordon Boyu, Donanma ve kentin çeşitli yerlerinde hizmet veren çay bahçeleri, cafe ve restaurantların çay, kahve ve içeceklere farklı fiyat politikası uygulamasına tepki gösterdi.
“Masraf yaptım diyen esnaf acısını vatandaştan çıkaramaz”
Vurucu; “Müşteri bir mekanda oturduğu ve hizmet aldığı zaman kandırıldığını düşünmemeli. Hiçbir esnaf kafasına göre çaya, kahveye zam yapamaz. Esnaf Ticaret Odasına ya da Esnaf Odası`na bağlı olarak uygulamak zorunda olduğu soğuk damgalı fiyat tarifesini tüketinin görebileceği yere asmak zorundadır. Lokantalarda, alışverişlerde, cafe ve restaurantlarda, hatta berberde hizmet alan vatandaşlar etikete ve tarifeye dikakt etsin. Kimsenin müşteriyi kandırmaya hakkı yoktur. Herkes yaptığı iş gereği tarifeye icabet etmek durumundadır, keyfi zam yapılamaz. Yakında Kordon Boyu canlanır, sezon açılıyor. Esnaf Odaları olarak bizim çay için belirlediğimiz ücret 1 TL`dir, bunun üstüne kimse çıkamaz. Bu konuda belediyeye de büyük görev düşüyor. Yaz geldi, mekanımı yeniledim, masraf yaptım diyen esnaf da acısını vatandaştan çıkaramaz. İşletme sahibi mekanını altından da yapsa satacağı fiyat değişemez. Fırsatçılığa izin verilmemeli, herkes eşit seviyede hizmet alabilmeli. Tarife olmadan, satış yapılamaz. Vatandaşlar da dikkatli olsun” dedi.
Paylaş