Kılıçdaroğlu, kardeşliğe şahitlik etti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindeki heyet, Çanakkale`nin kardeş kenti olan Giresun şehrini ziyaret ederek, bu yıl 38`incisi düzenlenen Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne katıldı. Festivalin açılış töreninde, Giresun ve Çanakkale arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bir kez daha kardeş kent protokolü imza töreni düzenlendi.

574
 
 
Çanakkale heyeti de 38`inci Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında,Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Ülkü, Ethem Hırçın ve Fikret Esen, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Çanakkale Giresunlular Derneği Başkanı Onursal Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Çanakkale Belediyesi personelinden oluşan heyet, Çanakkale`nin kardeş kenti olan Giresun’u ziyaret etti. Heyet, ilk gün Giresun Belediyesi ziyaretinin ardından, kentin ün yapan etkinliği, 38`inci Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin yürüyüşüne katıldı.
 
 
“Kılıçdaroğlu`nun katılımıyla kardeş kent protokolü imzalandı”
Bu yıl 38`incisi düzenlenen Uluslararası Giresun Aksu Festivali açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu başta olmak üzere çok sayıda davetli ve Giresunlu katıldı. Yaklaşık 4 bin yıllık bir gelenek olan Giresun Aksu Festivali, açılış konuşmaları ile başladı. Baharın gelişi ile birlikte bolluk ve bereket dualarının yapıldığı festival renkli görüntülere de sahne oldu. Eski gelenekleri yeniden canlandıran protokol, birlikte dilek dileyerek sac ayağından geçti, Aksu Deresi`ne taş attı. Giresun geleneklerini gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, sac ayağından geçtikten sonra,“Barış, refah ve huzur” dileklerinde bulundu. Aksu deresi mevkiindeki açılış etkinliğinin ardından ise Giresun Atatürk Meydanı’nda Çanakkale ve Giresun arasında kardeş kent protokolü imza töreni düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu protokolü imzaladı. Protokol imza töreni, meydanı dolduran kalabalık tarafından büyük alkış aldı.
 
Paylaş