Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı anıldı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.

813

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50’nci yıldönümü nedeni ile başta Kıbrıs olmak üzere Çanakkale’de de Muharip Gaziler Derneği tarafından anma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Düzenlenen törende Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Günaydın, önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Günaydın, gerçekleştirdiği konuşmada; “Çanakkale gaziler derneğinin kahraman üyeleri; Mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunun başarıyla icra ettiği Kıbrıs barış harekâtının 50'nci yıldönümünü kutlamanın sevinci, mutluluğu ve gururu içerisindeyiz” dedi.

“Büyük fedakarlık ve cesaret örneği gösterdiniz”

Günaydın, “Mazisi zaferlerle dolu Türk tarihinin altın sayfalarında bu kutlu günün yer almasında katkısı bulunan kahraman gazilerimiz; sizler verilen vazifeyi canınız pahasına başarıyla yerine getirdiniz, büyük fedakarlık ve cesaret örneği gösterdiniz. Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ ilkesini en güzel şekliyle yerine getirdiniz. Kıbrıs Barış harekâtında gösterdiğiniz büyük cesaretinizden dolayı sizlerle gurur duymaktayız. Bu kutlu yolda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan siz değerli gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz” sözlerine yer verdi.

Gerçekleştirilen tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş