KESK sürgünlere dikkat çekti

Enerji Sanayi ve Maden Kamu emekçileri sendikası üyeleri, Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak çalışırken DSİ işçi personeli, aynı zamanda AKP İlçe yönetiminde bulunan başka bir çalışanla tartışması sonucu tayini çıkarılan mesai arkadaşlarına sahip çıktı.

593
 
Enerji Sanayi ve Maden Kamu emekçileri sendikası üyeleri Cumhuriyet meydanında bir araya geldi. Sendika üyeleri Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü çalışanı "Ziraat Mühendisi Ayhan Gündoğdu’nun”, "DSİ işçi personeli", aynı zamanda AKP İlçe yönetiminde bulunan diğer bir çalışanla tartışması sonucu önce Gönen Şube Müdürlüğü`ne Geçici Görev, sonrasında ise aynı yere Tayin edilmesini protesto ettiler.
 
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Saim Tosun; “Yaşanan ne olursa olsun, yaşanmasını istemediğimiz olayların mahkemelerce çözümlenmesi mümkündür. ESM olarak yaşanan bu olayın münferit bir olay olmadığını, tayin edilmenin kamu emekçileri üzerinde bir baskı aracı olarak uygulandığını görüyoruz. Araya Bakanları ya da Milletvekillerini dahil ederek, cezalandırma yöntemi uygulayanların ESM olarak karşısında yer alacağımızı ilan ediyoruz” dedi.
 
“AKP İlçe yöneticileri baskı yapıyor”
Cumhuriyet meydanında bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Saim Tosun, “Sendikamız her zaman eşitsizliğe, adaletsizliğe ve haksızlığa karşı mücadele eden üyelerden oluşmaktadır. Toplu iş Sözleşmesi talebinden, eşit işe eşit ücret talebine, işyerlerinde yaşanan baskılara karşı, kamu emekçilerinin örgütlü gücü olmayı, tepki vermeyi, işyerlerinde, alanlarda, hem hukuki olarak üyelerinin haklarını korumayı hem de demokratik haklar çerçevesinde örgütlü bir sendika olarak mücadele etmeyi sağlamıştır. Ülkemizde kamu emekçileri üzerinde çeşitli nedenlerle baskılar yaşanmaktadır. KESK üyesi olmak bile bu baskıların kaynağı olarak düşünülebilir. Kamu çalışanları üzerinde yaşanan baskıların arttığını görüyoruz. Sürgün ve tayinlerin, idari soruşturmaların Bakanların, milletvekillerinin, hatta AKP ilçe yöneticilerinin iki dudağının arasında olduğunu görüyoruz ve bu baskıyı üzerimizde hissediyoruz” dedi.
 
Tosun şunları söyledi; “ Geçtiğimiz günlerde Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü çalışanı mesai arkadaşımız "Ziraat Mühendisi Ayhan Gündoğdu" ve "DSİ işçi personeli" olan, aynı zamanda AKP İlçe yönetiminde bulunan diğer mesai arkadaşımız arasında, mesai saatleri dışında, yaşanmasına onay vermediğimiz fakat, fevri gelişen üzüntü verici kişisel bir olaydan dolayı, sendika üyemiz "Ayhan Gündoğdu" önce Gönen Şube Müdürlüğü`ne Geçici Görev ile gönderilmiş, sonrasında ise aynı yere tayin edilmiştir. Yaşanan ne olursa olsun, yaşanmasını istemediğimiz olayların mahkemelerce çözümlenmesi mümkündür. Mahkeme tarafından verilmesi gereken kararların yukarıdan gelen baskılarla idarelerce veriliyor olması daha da üzücüdür. ESM olarak yaşanan bu olayın münferit bir olay olmadığını, tayin edilmenin kamu emekçileri üzerinde bir baskı aracı olarak uygulandığını görüyoruz. Araya Bakanları ya da Milletvekillerini dahil ederek, cezalandırma yöntemi uygulayanların ESM olarak karşısında yer alacağımızı ilan ediyoruz. ESM olarak bu sürece sessiz kalmayacak, kamu emekçilerinin sorunlarını ve taleplerini her platformda dile getireceğiz. Geçici görevlendirme, tayin edilme gibi olayların kamu emekçilerini sindirme, susturma, baskı aracı haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz.
 
Mahkemelerin vermediği kararların, idarelerce veriliyor olması, çalışanlar üzerinde baskının ne derece artırıldığını çalışanlar olarak fark etmenizi ve buna karşı tepkinizi dile getirmenizi talep ediyoruz. ESM olarak tayini DSİ Gönen Şube Müdürlüğüne yapılan mesai arkadaşımızın, tayininin iptal edilmesini talep ediyor, hukuki olarak sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Unutmayalım, bugün mesai arkadaşlarımızın başına gelen haksızlıklar yarın sizin de başınıza gelebilir. Geçici görevlendirme ile herhangi bir yere gönderilebilir, sonra tayin edilebilirsiniz. Bu tip olaylar yaşandığında, tepkisiz kaldığınızda, size sahip çıkacak birilerini bulamayabilirsiniz. Bundan dolayı KESK üyeleri olarak kamu emekçilerinin yaşadığı haksızlıkları kabullenmiyoruz. Örgütlü olarak Sendikamızın yürüttüğü mücadeleye ortak olmanızı istiyor, üye olmayan arkadaşlarımızı sendikamıza üye olmaya, haksızlığa ve adaletsizliklere karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı tüm emekçilerin hakettiği, insanca bir yaşama kavuştuğu Türkiye için mücadelemizi yükselterek devam ettireceğimizi ifade ediyor, her zaman yan yana, omuz omuza olma dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”
Paylaş