havadurum

KESK’ten Eğitim-İş’e destek

KESK üyeleri, Tandoğan Meydanı`nda gerçekleşen `Laik Eğitim ve Emeğe Saygı` Yürüyüşü sırasında polisin müdahalesine maruz kalan Eğitim-İş üyelerine destek oldu.

696
KESK Dönem Sözcüsü Telat Koç önderliğindeki emekçiler, Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş ile sendika üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan KESK Dönem Sözcüsü Telat Koç, KESK ve örgütlenmiş emekçiler olarak her türlü emek mücadelesinde Eğitim İş`in yanında olacaklarını belirterek; “Emek ve özgürlük mücadelesinde bu yaşadıklarımız ilk değil ve son da olmayacak. Burada önemli olan emekçilerin güç birliği ile bir arada olmasıdır. Önemli bir süreç yaşanıyor. Emperyalistler ve onun bir anlamda taşeronları çok akıllı ve kendi çıkarlarını düşünecek bir şekilde sömürme noktasında bir arada durabiliyorlar. Ne olacağını ve nasıl sömüreceklerini biliyoruz. Ama duruşu emekten yana olan arkadaşlarımız hiç bir zaman yalnız değildir. Her zaman KESK ve burada örgütlenmiş emekçiler olarak her türlü emek mücadelesinde yanınızdayız. Eğitim İş`i de elbette yanımızda göreceğimizi düşünüyoruz” dedi.
 
Mantaş; “Birbirimize destek olmalıyız”
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise; “Emekçilerin hakları tek tek ellerinden alınıyor. Gezi direnişinde herkes omuz omuza vererek AKP`ye karşı boyun eğmeyeceğini anlatmaya çalışmıştır. AKP korkuyor. Bu iktidar korkuyor. 17-25 Aralık tarihlerinde yolsuzluğa ne kadar bulaşmış olduklarını görmüş olduk. Bunu toplumda gördü. Eğitim İş olarak bunun unutturulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim İş olarak Laik Eğitim ve Emeğe Saygı adı altında bir yürüyüş başlattık. Yürüdüğümüz yerlerde toplum tarafından destekleniyorduk. Ama Ankara`da saldırıya uğradık. Bizi korkuttu mu? Hayır korkutmadı. Gözaltına alınan arkadaşlar daha çok bilenmiş durumda. Eğitim İş durmayacak ve bu konunun üzerine gidecek. Zaten Genel Merkez ile yaptığımız iştişarelerde 2. bir eylem planı olduğunu ve bunu çok kısa bir zamanda hayata geçireceklerini söylüyorlar. Emekten yana tüm güçlerin birlik olması gerekiyor. Bu anldam birbirimize ihtiyacımız var. Kimse tek başına bir şey yapamaz. Birleşe birleşe kazanacağımızı düşünüyoruz ve AKP bir gün hesap verecek. Hedeflerimiz aynı. Dayanaşarak ve birbirimize destek olmalıyız” diye konuştu.
Paylaş