KESK 4+4+4 için meydanlara iniyor

KESK Şubeler platformu eğitim sisteminde yapılması düşünülen 4+4+4 değişikliğini protesto etmek için meydanlara iniyor.

483
KESK Şubeler platformu, DİSK, Tüm-bel sen ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Cumhuriyet Meydanında 4+4+4 eğitim sisteminin protesto edecek. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, eğitimde yapılması planlanan değişiklikle ilgili gerçekleri halka aktaracaklarını bildirdi.
 
“Sendikalar meydanlara iniyor”
Cumhuriyet meydanında iş bırakarak buluşacaklarını ifade eden Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç; “KESK, DİSK, TÜM BEL SEN diğer sivil toplum yapıları da bu sürece destek veriyor. Davet bütün sivil toplum yapılarına ulaştırıldı. Çanakkale de 12:30’da Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapılacak. Halkı bilgilendirmek için stantlar açılacak. Özelikle alana giden arkadaşlara da dokümanlarımızdan ulaştıracağız. Bu işin gerçek yüzünü halkımıza anlatmak için grev yapıyoruz. Hem tüm bel sen hem disk grev yaparak destek veriyor” dedi.
 
“Ana dilde eğitim talebi”
Ankara’daki eyleminde önemli olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç; “Bu konudaki karalılığımızı iki gün Ankara`da grev yaparak bildirmeyi düşünüyoruz. Ankara da şu aşamada aldığımız bilgilere miting yeri verme konusunda valilik zorluk çıkarıyor belki Ankara’ya alınmama ihtimali olabilir. Ankara`da mecliste bu konu görüşülürken demokratik olarak gücümüzü göstereceğiz hakkımız orada savunacağız. 4+4+4 ile ilgili bütün Türkiye eylem yeri olacak. Ankara vekillerimize diktatör yöntemlerle karar almamalarını hatırlatacağız. Esas talebin ana dilde eğitim olduğu gerçeğini hatırlatacağız mutlaka meclise duyuracağız” dedi.
Paylaş