havadurum

KESK 23 Mayıs’ta meydanlarda

Hükümetle memur sendikaları arsındaki görüşme 14 Mayıs’ta açıklanan zam oranı ile krize dönüştü. Hükümetin önerdiği zammı kabul etmeyen memur sendikaları 23 Mayısa ta grev yapacak.

451
KESK ve Kamu-Sen 23 Mayıs’ta meydanlarda olacak. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Hükümetin milyonlarca kamu emekçisi ve ailesiyle dalga geçercesine toplu sözleşme masasına 14 Mayıs tarihinde getirdiği teklife karşı 23 Mayıs`ta Greve gideceğiz” dedi.
 
DİSK eyleme katılacak
KESK’in 23 Mayıs tarihinde gerçekleştireceği iş bırakma eylemine DİSK Çanakkale Şubesi de destek veriyor. Kamu emekçileri, hükümeti bir kez daha uyarmak amacıyla 23 Mayıs’ta ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Memurların eylemine DİSK’te destek verecek. DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Biz de meydanlarda olacağız” dedi. Ayrıca Türk Tabipler Birliği (TTB)ve Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) 23 Mayıs grevine destek vereceklerini açıkladılar...
 
Hükümetle memur sendikaları arsındaki görüşme 14 Mayıs’ta açıklanan zam oranı ile krize dönüştü. Hükümetin önerdiği zammı kabul etmeyen memur sendikaları 23 Mayısa ta grev yapacak. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, “Grev hakkımızı kullanacağız. Konuyu kamuoyunun gündemine taşıyacağız” dedi. BES Şube Başkanı Güngör Yılmaz da tüm emekçileri grev yürüyüşüne beklediklerini bildirdi.
 
“Dalga geçiyorlar”
Toplu sözleşme sürecinin göstermelik olduğunu ifade eden Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “% 8 büyüme hızı, % 11 üzerindeki enflasyon düşünüldüğünde verilen zam teklifi emekçilerle dalga geçmektir. Grevli toplu sözleşmeli yasa istiyoruz” dedi.
 
Koç şunları söyledi; “Grevli Toplu Sözleşme Hakkımızı İçeren Yasa, İnsanca Yaşayacak Bir Ücret, Güvenceli İstihdam, Tüm Ek Ödemelerin Emekli Aylığımıza Yansıtılmasını, Ücretlerimizin Vergi Dilimi Artışından Etkilenmemesini, Kamu Emekçisi Kadınlara Pozitif Ayrımcılık,  Sendikalara Yönelik Baskıların Son Bulmasını İstiyoruz. Yukarıda ifade ettiğimiz talepler bir toplu sözleşmede olması gereken asgari şartlardır. Yine işkolları ile ilgili birçok sorun bulunmakta ve kamu emekçileri bu sorunların çözümünü beklemektedir. Bu konularda olumlu düzenlemeler yapılmadığı takdirde KESKasla böyle bir "toplu sözleşmeyi" imzalamayacaktır.”
 
“Emekçileri bekliyoruz”
BES Şube Başkanı Güngör Yılmaz, hükümetin teklifi komik ve alay edicidir. Kamu çalışanları açlık sınırı altındadır. 23 Mayıs grev kararına tüm çalışanları bekliyoruz. Valilik, adliye, SGK, İş kur emekçilerini emeklileri grevimize katkı sunmaya bekliyoruz. Yürüyüşümüz 18 Mart üniversitesi eğitim fakültesi önünden başlayacaktır. Halk bahçesinde sona erecek.
 
DİSK eyleme katılacak...
Kamu emekçileri, hükümeti bir kez daha uyarmak amacıyla 23 Mayıs’ta ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Memurların eylemine DİSK’te destek verecek. DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Bizde meydanlarda olacağız” dedi.
 
“İş çığırından çıktı”
Memura yapılması düşünülen zammı eleştiren DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Eyleme katılacağız. Türkiye deki bütün demokratik kitle platformları ile birlikte tüm emek örgütlerinin ortak almış olduğu bir karar. Memurlara verilen zammın protestosu olacak. İş çığırından çıkmış durumda. Herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Geniş katılımlı bir destek verme kararı aldık. Memur arkadaşlarımızla birlikte bizde meydanlarda olacağız” dedi.
Paylaş