havadurum

Kepez belde örgütü görevden alındı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetimi, Kepez Belde örgütünü görevden aldı. Geçtiğimiz günlerde Kepez`de düzenlenen panel nedeni ile Merkez İlçe Yönetimi`nin görevden alma kararı ise parti içinde tepkiyle karşılandı.

1098
Kepez`de düzenlenen “Başöğretmen Atatürk” konulu panel sonrasındaki süreç, Cumhuriyet Halk Partisi içinde infial yaratacak cinsten gelişmelere neden oldu. Önceki gün CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder tarafından yapılan yazılı açıklamada Kepez Belde teşkilatının izin almadan ve açık olarak bildirimde bulunmadan panelin düzenlenmesi nedeni ile hakkında disiplin işlemi başlatılacağı bildirilen Kepez belde teşkilatı için, bu kez yeni bir gerekçelendirme ile görevden aldığına dair bildirim Belde Başkanlığına iletildi. Önceki gün yapılan yazılı açıklamada panelin düzenlenmesi ile ilgili izinsizliği belirten Merkez İlçe Başkanı, görevden alınması yazısında gerekçe olarak, “Partimizce kabul edilmesi mümkün olmayan, siyasi ve insani değer ve anlayışların söylenmesine neden olan toplantıyı yapması” gösterildi.
 
“Kabul edilemez bir gerekçe”
Bir gün önce başka söyleyip, görevden alma yazısında sanki paneldeki yaşanan olumsuzluğun nedeni olarak Kepez Belde teşkilatını gösteren bir yaklaşım ve yaşanan bu olumsuzluk ile sonuçlanan panele neden olma konusundaki sorumluluğu Kepez Belde teşkilatına veren bir gerekçelendirme Cumhuriyet Halk Partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Bir gün önce farklı bir gerekçeyi kamuoyuna iletip sonrasında panelde Milletvekili Tolga Çandar`ın açıklamasını gerekçe göstererek görevden alma eyleminin siyasi ahlak ve etik gereği uygun olmadığı belirtilirken, yapılan bu hukuksuzluğa bir anlam verilmedi. Cumhuriyet Halk Partililer, Merkez İlçe Yönetiminin bu tavrını gözden geçirmesini, yapılan yanlıştan dönülmesini talep ettiler.
 
Usul hatası
Görevden alınma yazısında parti tüzüğünün 43/b maddesi gereği Merkez Yönetim Kurulu`nun kullanması gerekli olan yetkinin, Merkez İlçi Örgütü tarafından kullanılarak gerekçelendirilmesi ve görevden almanın tüzüğün 43/b maddesi gereğince yapılması aynı zamanda konu hakkında gerekli önemi vermemek olarak değerlendirildi.
Paylaş