havadurum

Kepez’de CHP’nin adayı Mutan’dır

CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, dün yaptığı açıklamasında AKP`li belde başkanı Ülkü Ay`ın iddialarına yanıt verdi. Arslan Ay`a, “Bütün saldırılarınızı örgütümüzle birlikte püskürtmüştür. 30 Mart 2014 te de kimin kimi defedeceğini herkes görecektir. “Büyük lokma ye, büyük laf etme” dedi.

878
CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, dün Çanakkale CHP Merkez İlçe örgütünde düzenlediği basın açıklamasında AKP`li belde başkanı Ülkü Ay`ı eleştiri yağmuruna tuttu. Kepez`de Mutan`ın aday gösterilmeyeceğini iddia eden Ay`a “Bizim adayımız Mutan`dır” diyerek cevap verdi. Arslan, “Son dönemde AKP Kepez Belde Başkanı Sayın Ülkü Ay’ın, Kepez Belediyesi, Kepez Belediye Başkanı ve Şahsım ile ilgili karalama, iftira ve suçlamalarına halkımızın doğruları bilmesi adına cevabımdır. Sayın Ay sık sık yapmış olduğu açıklamalarında Sayın Ömer Faruk Mutan’ın CHP’den aday gösterilmeyeceğini iddia etmektedir. Sayın Ömer Faruk Mutan böyle bir endişe yaşamamaktadır. Sayın Ömer Faruk Mutan, Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan adayımızdır. Ben bunu Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belde Başkanı olarak ilan ediyorum” dedi.
 
Kaşdemir`e “Çırak” dedi
“Siz kendinize bakın. Takip ettiğimiz kadarıyla birbirini yetersiz gören 3-4 Belediye Başkan adayının isminin geçtiği bir zeminde, duyumlarımız birbirinize çamur attığınız şeklindedir” diyen Arslan, “Sayın Belediye Başkanımızın, AKP’nin ilimize yapmış olduğu yatırımlar ile ilgili yaptığı basın toplantısındaki muhatabı ilin vekilidir; İl Özel İdaresi Genel Sekreteridir. Huzurevi ile ilgili Belediye Başkanımın yapmış olduğu bu uyarı ve eleştirilere sen karşı çıkarak Kepez`imize her şeyiyle hazır olan ama siyasi defanslarla yapılmayan bir yatırımı hükümet partisinin Kepez Belde Başkanı olarak desteklemen gerekirdi. Bu yatırımı isteyip, Belediye Başkanınım ötesinde sözler sarf etmen gerekirdi. Demek ki sende huzurevinin Kepez’e yapılmasını istemiyorsun. Sayın Kaşdemir, siyasetin tam ortasında olan üniversitenin bir hocası tarafından eline tutuşturulan yalan yanlış bir metni kamuoyu ile paylaşmıştır. Çok rahatça ulaşabileceği Çanakkale Belediye Başkanı, Gelibolu Belediye Başkanı, Kepez Belediye Başkanından öğrenebileceği konuları öğrenmeden açıklama yapmıştır. Bu acemilik, bu çıraklık değilse nedir? Sayın Vekil ilk dönemin ikinci yılındadır, bunu da hoş görmek gerekebilir. Umarım ileride böyle hataları tekrar yapmaz” dedi.
 
“Sizin kırdığınız kalpleri onarıyoruz”
Arslan, Kepez`de AKP döneminde çok kalp kırıldığını ifade ederek, bu kıralan kalpleri onardıklarını, gelecek dönem onarmaya da devam edeceklerini söyledi. Arslan, “Sayın Ay; Sayın Belediye Başkanım 2009 seçimlerinde işbaşına geldiği günden bugüne kadar icraatlarını her yıl yapmakta olduğu kahve toplantılarında halkımızla paylaşmaktadır. İsteseydiniz çok sevdalısı olduğunu iddia ettiğiniz Kepez için yapılanları bir zahmet edip gelip dinlerdiniz, öğrenirdiniz. Sizin döneminizde kırılan o kadar çok kalp var ki esnafı, öğrencisi, genci, yaşlısı balıkçısı, avcısı, sporcusu. Biz hala o kırık kalpleri onarmak için mücadele etmekteyiz. Kanaatimiz odur ki bu kırık kalpleri onarmak için Kepez Halkı Başkanımıza bir dönem daha görev verecektir” dedi.
 
“Biz müsadeyi Kepez halkından alırız”
Arslan, sözlerinin devamında Ay`a cevap vermeye devam ederek, “Sayın AY, şahsıma soruyorsun ki; `Atatürk’ün partisi diyorsunuz ya, bu adamla mı Ataturk’ün partisini temsil edeceksiniz?` Oysa Ataturk’ün adını ağzına alacak en son kişiler sizlersiniz. `İki ayyaş’ı Sayın Mutan mı söylemiştir? Okul kitaplarından İstiklal Marşı’nı, öğrenci andını ve Atatürk’ü, Mutan mı çıkarmıştır? TC’leri tabelalardan Mutan mı söküp atmıştır? Milli bayramların kutlanmasını Mutan mı yasaklamıştır? Atatürk karşıtlığı kontrolden çıkmıştır. Ey AKP Belde Başkanı, Türkiye Cumhuriyetini, Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerini, Türk halkının değer yargılarını ancak Cumhuriyet Halk Partisi temsil edebilir. Sayın AY; diyorsun ki `Mutan’a müsaade etmeyeceğiz.` Biz müsaadeyi sizden değil Kepez halkından alırız” şeklinde konuştu.
 
“Kepezlilerin yüzü gülüyor”
“Müsaade etmeme adına hükümetiniz kanalı ile her türlü baskıyı her türlü terörü Belediyemiz üzerinde 4,5 yıldır yapmaya çalıştınız” diyen Arslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Ama Allah da biliyor, Kepez halkı da biliyor ki Sayın Mutan, İl Sağlık Müdürlüğü, Tabip Odası Yöneticiliği, Sendika Yöneticiliği ve bir önceki dönem Belediye Başkanlığı zamanlarında da daima başarılı, başı dik alnım açıktır. Bütün saldırılarınız Örgütümüzle birlikte püskürtmüştür. 30 Mart 2014 te de kimin kimi defedeceğini herkes görecektir. `Büyük lokma ye, büyük laf etme.` Kepez halkı Sayın Mutan ile her sabah güneş doğduğunda yüzleri gülerek uyanıyor.”
Paylaş