havadurum

Kentli siyasi ve bürokratlar Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı

383
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler tarafından mesajlar paylaşıldı. Kadınların toplumun inşası ve gelişiminde ülkenin kalkınmasında kadının önemine değinilen açıklamalarda kadınlara Şiddetsiz, özgür bir yarınların dilekleri temenni edildi. Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan, Jülide İskenderoğlu, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve İyi Parti İl Başkanlığı`ndan yapılan açıklamalarda kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler şu mesajları yayınladılar;
Vali İlhami Aktaş; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi ilk Türk devletinden bugüne kadar verdiği mücadelelerle hak ettiği değeri alan kadınlarımız, devletin kuruluşu ve yönetiminde her daim söz sahibi olmuştur. Cumhuriyet`imizin kurulmasıyla birlikte kadınlarımıza pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Azmi, fedakarlığı ve çalışkanlığıyla kadınlarımız, toplumun inşasında yerini almış, ekonomik ve sosyal alanlarda olduğu kadar eğitimden spora, sanattan bilime ve siyasete kadar her alanda başarasını kanıtlamış, ülkemizi uluslararası alanda gururla temsil etmiştir. Kadın ve erkeğin her şeyden önce insan olduğu bilinciyle kadınların uğradığı ayrımcılıklar, haksızlıklar ve adaletsizliklere karşı devletimizin hayata geçirdiği önleyici tedbirler ve pek çok düzenlemenin yanı sıra toplum olarak da kadınlara desteğimizi esirgemeyeceğimize olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; gösterdikleri fedakârlık ve vatanseverlik örneğiyle vatanımız ve milletimiz için gövdesini siper eden şehit kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelerin ve kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü en içten dileklerimle kutluyorum."
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; "Kadınlar medeniyetlerin imar ve inşa edici temel gücü, tüm insanlığın ilk öğretmenlerindendir. Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temeli olan kadınlarımızın gücü geleceğin de aynı güçte olması anlamına gelmektedir. Kadınların sonsuz sevgi ve hoşgörüyle vatan ve bayrak sevgisiyle yetiştirdikleri nesiller, ülkemizin geleceğinin, istiklalimizin teminatı durumunda. Bu tarihin her döneminde böyle olmuş, böyle olmaya da devam edecektir. Kurtuluş Savaşı`nda, Çanakkale`de, Nene Hatunlar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar gibi isimleri tarihe geçen kahraman kadınlar, İstiklal yolunda mücadele ettiler. 15 Temmuz`da tankların önüne durdular. Kadınlar sadece 8 Mart günü veya 365 gün içerisinde belirli zamanlarda değil, yılın tamamında hatırlanmalı. Ülkemizin kalkınmasında kadınların her alanda daha aktif bir yer alması için çok büyük adımlar attık. Kadınların siyaset, sivil toplum kuruluşları, çalışma hayatı gibi toplumun her alanında aktif bir şekilde yer alması bugünümüzü ve geleceğimizi çok daha güçlü kılıyor. Birçok alanda önemli mesafeler katedildi. Kadın istihdamı 6 milyondan 10 milyon civarına geldi. Kadınların parlamentodaki temsil oranı yüzde 4`lerden yüzde 17`lerin üzerine yükseldi. Bununla birlikte kadın haklarında uluslararası standartların yakalanması daima önceliğimiz oldu. Kadına karşı şiddetle etkin mücadele için de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın açıkladıkları kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni reform paketi en kısa sürede Gazi Meclis`imizin gündemine gelecek. Bu duygularla, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü tebrik ediyor, esenlikler diliyoruz."
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Bilindiği üzere insan hakları temelinde bütün insanlar hür ve haklar bakımından eşit doğarlar. Bu haklar temelinde de hiçbir insana ırk, din, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce vb. olgular nedeniyle ayrımcılık gözetilemez. Tüm canlılarla birlikte paylaştığımız bu dünyada yalnızca cinsiyet farkı gibi bir gerekçe ile kadınlarımız pek çok konuda fırsat eşitliğinden geriye düşmektedir. Yine dünya genelinde pek çok kadın şiddet, taciz, mobing gibi insanlık dışı eylemlere maruz kalmaktadır. Her 8 Mart`ta, bu tarihin ortaya çıkışının acıklı ve bir o kadar da insanlık adına yaralayıcı tarihçesi üzerine konuşur ve yıllar sonra bugün gelinen noktada kat ettiğimiz yola bakıp, yine insanlık adına üzülürüz. Kıymetli Hemşerilerim, kadın hakkı, erkekler tarafından kadınlara bahşedilen bir lütuf değildir. Kadının varlığı ile birlikte elde ettiği ve kimsenin inkar edemeyeceği yok sayılamaz haklardır. Her gün manşetlere bir yenisi eklenen kadınlara yönelik cinsel istismar, başlık parası, namus cinayetleri, taciz ve tecavüz ile kadınlarımız sürekli olarak korku içinde yaşamaya, tehdit ve şantajlara maruz kalmaya devam ediyor. Bizler kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu kentte kadınlarımızın her zaman huzur ve güven içerisinde özgürce yaşaması, herhangi bir mobinge uğramaması ve dışlanmaması için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Toplumsal kalkınma için Çanakkale Belediyesinin Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin yanı sıra tüm birimlerimizde görev alan otobüs şoföründen temizlik görevlisine, antrenöründen müzisyenine, kente birlikte hizmet ettiğimiz el ele, omuz omuza yürüdüğümüz sayısız emekçi kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 8 Mart #DünyaEmekçiKadınlarGünü`nde tüm kadınlarımıza şiddetin her türlüsünden uzak ve yaşamın her alanında eşit, özgür ve mutlu hissedecekleri bir ömür diliyor, kendilerine olan inançları, içlerindeki güçleri ve cesaretleri ile topluma kattıkları değer ve emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum"
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas; "Emeği ve üretkenliğiyle her daim yaşamımızı güzelleştiren kadınlarımız, toplumumuzun en önemli yapısı olan ailemizin, mihenk taşıdır. Sundukları sonsuz sevgi, beceri ve sergiledikleri üstün fedakarlıklarla insanlığın, her gün daha da güçlenerek, yükselmesine vesile olmuşlardır. Bizleri, çocuklarımızı yetiştirerek, bugünlere getiren gelecek nesillerin aydınlığı olan annelerimiz, kadınlarımız, geçmişten günümüze milletimizin aynası olmuşlardır. Sosyal yaşam ve üretimin olduğu her alanda kadınlarımız, başta bilim, siyaset, sanat ve spor gibi birçok branşta başarıya imza atmışlardır. Vatan savunması uğruna hayatlarını veren kahraman şehit kadınlarımız başta olmak üzere kuruluşundan 100. yılına yaklaştığımız bu güne kadar büyük ve güçlü Türkiye yolunda emek ve çabası bulunan ebediyete irtihal etmiş tüm kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, üreten ve hayatın her alanında özveriyle çalışan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural; "Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış her yıl 8 Mart`ta kutlanan uluslararası bir gündür. Bugün, 1857 yalında dokuma işçisi kadınların daha iyi koşullarda çalışma için yaptıkları grevde çıkan yangında 120 kadın işçinin yanarak ölmesine dayanır. Günümüzde, İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Emek en yüce değerdir. Kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun."
İyi Parti İl Başkanlığı; "Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip oluğu anlayışıyla ve üzerimize düşen görevi yapma bilinciyle var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Günümüzün gelişmiş toplumları kadına hak ettiği değeri vererek, onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başarabilmişlerdir. Tarihimizde Türk Kadının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır. Onlar hayatımızın en özel varlıkları... Kimi annemiz, kimi hayatımızın en büyük aşkı, kimi arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız... Kadınlara ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür belki de Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Haklarından vaz geçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınlar bu gün dahi dillerinden barışı herkes için hak mücadelesini sürdürmektedir. Bizlerde İYİ Parti olarak daima bu barış ve hak temelli yaşam mücadelesinde yanınızda olduğumuzu bir olduğumuzu elimizden geleni yapacağımızı bildirerek Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü tüm insanlık adına kutlar emekçi kadınlarımıza saygılarımızı sunarız."
(Nevin Yüksel)
Paylaş