havadurum

Kentli çevre sorunlarını tartıştı

Çanakkale Kent Konseyi geçtiğimiz gün Morabbin Parkı`nda genel kurulunu gerçekleştirdi. Açık havada gerçekleşen genel kurulda “Çanakkale ve Bölgesel Çevre Sorunları” raporunun özet hali okunarak, katılımcılarla değerlendirildi. Genel kurula Evciler ve Bayramiç`ten köylülerde katıldı.

473
Boğaz köprüsü, Kazdağları`nda maden aramacılığı, termik santraller ve 1/100 bin Çevre Düzeni Planı tartışmaları tartışmalarının yoğun olarak devam ettiği bir dönemde, Çanakkale Kent Konseyi hafta sonu genel kurulunu gerçekleştirdi. Morabbin Parkı`nda gerçekleşen genel kurula Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Üvüvar, Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, Bayramiç ve Evciler köylüleri, sendika ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Divanı, Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Kent Konseyi Spor Meclisi Başkanı Fadıl Kurt, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ogün Kırlıoğlu`ndan oluşan genel kurul, Kent Konseyi Çevre Meclisi tarafından hazırlanan, Çanakkale ve bölgesinin çevre durum tespitinin ortaya konduğu “Çanakkale ve Bölgesel Çevre Sorunları” raporunun okunmasıyla başladı. Raporun okunmasının ardından katılımcılar rapor ile ilgili görüş ve önerilerini sundular.
 
“Hep omuz omuza olalım”
Kurşunlu Köyü`nde maden aramalarına karşı yürüttüğü açlık grevi mücadelesiyle tanınan Bülent Özüren, maden aramalarına karşı kendilerine destek veren Çanakkale Çevre Platformu üyelerine teşekkür etti. Özüren; “Biz Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde yaşıyoruz. Bir yörük köyü, küçük bir köy. Orada bir maden faciası yaşandı. İnanılmaz bir katliam söz konusuydu. 3-4 bin tane ağaç kesildi. Biz imdat dediğimiz zaman, bizim yanımızda çevre platformu vardı. Oraya gelen duyarlı insanlara köyüm adına teşekkür ediyorum. Bu duyarlılık gelecek nesillere bırakılmak istenen bir mirastan dolayıdır. Hep omuz omuza olalım. İnsan olmanın vasıflarından bir tanesi duyarlı olmaktır. Fabrikada bir işçi işini, bir anne mutfaktaki yemeğini, bir öğrenci okulda dersini bırakıp bu mücadele için koşuyorsa, bu duyarlılığı gösteriyorsa o zaman insan olmaktan bahsedebiliriz” diye belirtti. Genel kurulda sunulun görüş ve öneriler rapora eklenmek üzere genel kurul divanı tarafından not alındı. Daha sonra katılımcılar müzik etkinliği ile eğlendiler. (Tekin Bozkurt)
Paylaş