Kentin gündemi "Sosyal Konutlar"

1175
Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bileşiminde, Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Çalışmalarına ilişkin güncel bilgi paylaşımı ve değerlendirmeler gerçekleştirildi. Uzun süredir devam eden çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın bölgeyi riski yapı ilan etmemesi ve 13 kata izin verilmemesi gibi nedeler ile sonuçsuz kalmış, çalışmalar yeniden başlamıştı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısında yaptığı bilgilendirmede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın bölgeyi riski yapı ilan etmemesi sonucu vatandaşlara 13 katlı imar yerine 8 katlı sunulacağı, alanın alt yapı çalışmalarına başlanacağı vatandaşların, yenilenme için yeniden talepte bulunacağı ya da kooperatifleşme yoluna gideceğini belirtti. Riskli yapı sorununun nasıl çözüleceği çalışmasını yaptıklarını belirten Başkan Gökhan, 860 konut için hak sahibi olduğunu, bu binaların hepsinin tadilata muhtaç olduğu ve bütün maliyetler hesaplandığında 70 ila 100 bin TL arasında bir yenileme masrafının gerektiğini söyledi. Başkan Gökhan, "Bu katkılarla bunu yapabilmenin çaresini arıyoruz" dedi.

"Riskli yapıyı nasıl çözeriz 5-6 ay onun çalışmasını yaptık"
Önümüzdeki günlerde, sosyal konutlarda oturan vatandaşların bilgilendirileceğini ve belediye tarafından hazırlanan planların kendilerine sunulacağını belirten Başkan Gökhan; "Riskli alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat ettik. Seçimler geldi bu arada. Seçimler sırasında, sayın Çevre Bakanı gelmişti, o zaman orada, bölgenin riskli alan ilan edileceğini belirtmişti. Bu arada hükümetin dikey yapılanmaya karşı olduğu konusu ortaya çıktı. Bizim proje 13 katlı yapı olduğundan iptal oldu. 8 kat olur mu konusu görüşüldü. Biz şimdi riskli yapıyı nasıl çözeriz 5-6 ay onun çalışmasını yaptık. Riskli yapı olursa ne olur onun çalışmasını yaptık" dedi. 

"70 ila 100 bin TL arasında bir yenileme masrafı gerekecek"
Her bir bloğun kendi takdirine göre, çalışmalar yapabileceğini belirten Başkan Gökhan; "Hep birlikte yapılmak istenip daha az maliyetle olması teklifi gelirse ona da evet diyeceğiz. Mevcut durumda eski planda parklar refüjler otoparklar yüzde 47 oranında. Yarışma yaptığımız planda bu alanlar yüzde 40`a düşmüş. Şimdi önerilen planda kamusal alanlar yüzde 59`a çıkmış. 860 konut hak sahibi var. Bir hesap yaptık. Bu binaların hepsi tadilata muhtaç... Bütün maliyetler hesaplandığında 70 ila 100 bin TL arasında bir yenileme masrafı gerekecek. Bu katkılarla bunu yapabilmenin çaresini arıyoruz" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş