Kent ve ülke siyasetini değerlendirdi

AKP kulislerinde ismi aday adayları arasında gösterilen, kent siyasetinin etkin isimlerinden Bülent Biçer, gazetemiz Çanakkale OLAY`ın sorularını cevapladı. “Aday mısınız?” sorusuna “Aday değil, tarafım” diyen Biçer, AKP döneminde Türkiye`nin önemli bir ivme kazandığını da söyledi.

1573
Kent siyasetinin etkin isimlerinden Bülent Biçer, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamalarında hem kent siyasetini, hem ülke siyasetini hem de 2015 seçimlerini değerlendirdi. İsmi AKP kulislerinde aday adayları arasında yer alan Bülent Biçer, siyasi yaşamından, 2015 seçimlerindeki aday adaylığı sürecine, kent ve ülke siyasetine ve kent gelişimine dair görüş ve düşüncelerini paylaştı. En çok merak edilen “Aday mısınız?” sorusuna ise “Siyasette bir tecrübeniz varsa; her ne kadar aktif yer almasanız da, siyasetten kopmak zordur. Çevrenizdeki insanlar tarafından sürekli tekrar siyasete girmeniz hususunda yönlendirilir ve yüreklendirilirsiniz. 2002 öncesinde siyasette yer almamızın; 2002 öncesini ve 2002 yılıyla bugünün Türkiye’si arasında kıyaslama yapma şansı tanımaktadır” değerlendirmesi yapan Biçer, “Çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele bu ülkenin kurtuluş mücadelesidir, bağımsızlık mücadelesidir. Bu yüzden aday değil; TARAFIM” cevabını verdi.
“Çanakkale 2002 yılından itibaren bugüne kadar merkezi iktidardan 7 milyar Türk Lirası yatırım almıştır” diyen Biçer, “Enerji yatırımları çok önemlidir ve şehrin büyük bölümünün doğalgazla tanışmasını sağlamıştır. Elektrik üretimi için yapılan yatırımlar 1 milyar Türk Lirasına yaklaştı. Orman ve Su İşlerine yapılan yatırım 1.2 milyar TL dir. Tarımsal Sulama projeleri 400.000 dekar alana ulaştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin şehir ekonomisine ve sosyal yaşamına katkısı çok büyüktür. ÇOMÜ 10.000 öğrenciden 40.000 öğrenci sayısına ulaştı. GESTAŞ deniz ulaşımında önemli bir değer haline geldi. Yılda 7 milyon insan 1 milyon araç taşıyan büyük bir kuruluş haline gelmiş ve şehir ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır” diyerek AKP iktidarı döneminde Çanakkale`nin ekonomik gelişimi noktasındaki soruya verilerle cevap verdi.
 
 
İşte Bülent Biçer`in gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı o açıklamalar;
OLAY: Çanakkale siyasetinde etkili isimlerden birisiniz. Siyasi yaşamınızdan bahseder misiniz?
Bülent Biçer: 41 yaşındayım. 1989 yılında yani 15 yaşındayken babamın aktif siyasette bulunması sebebiyle seçim konvoylarında araba kullanarak siyasete başladım. Sırasıyla il gençlik kollarında ve Genel Merkez Gençlik Kollarında birçok görevde bulundum Son olarak da Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptım, 2002 tarihi itibariyle aktif siyasete ara verdim ve Çanakkale’ye geri döndüm.
 
 
OLAY: 2015 Seçimleri için aday adaylığı için kulislerde adınız geçiyor. Daha önce de “Aday mısınız” sorusuna “Görevden Kaçmam” demiştiniz. Aday adaylığı konusundaki tavrınız nedir?
Bülent Biçer: Siyasette bir tecrübeniz varsa; her ne kadar aktif yer almasanız da, siyasetten kopmak zordur. Çevrenizdeki insanlar tarafından sürekli tekrar siyasete girmeniz hususunda yönlendirilir ve yüreklendirilirsiniz. 2002 öncesinde siyasette yer almamızın; 2002 öncesini ve 2002 yılıyla bugünün Türkiye’si arasında kıyaslama yapma şansı tanımaktadır. Bu ülke 13 yıldır büyüyor. Türkiye; ekonomi ve sosyal devlet yatırımları konusunda çok ciddi bir ivme kazandı. Dünya da büyüyen ve gelişen Türkiye aynı zamanda barış süreci gibi siyaseten çok riskli bir politikayı süreklilikle ele almış ve ülkemizin bu sorununu şartlar ne olursa olsun milli birlik noktasında çözüme kavuşturmak için çalışmaktadır. Tabi hal böyle olunca şahlanan Türkiye bir kısım çevreleri rahatsız etmiştir. Bu mücadele Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesidir. Bu ülkede bu zamana kadar Marmaray, 3.boğaz köprüsü, 3. Havalimanının yapılamaması, Kanal İstanbul’u ve kendi helikopterimizin, kendi insansız uçağımızı, savaş gemimizin, kendi istihbarat uydumuzun yapılmaması çözüm sürecinin sonuca ulaşmaması bugüne kadar Türkiye’nin bağımsız bir ülke olmadığını göstermektedir. Bu ülkenin bahsettiğim konularda yol alması bir takım vesayet odaklarının ülkedeki uzantılarını harekete geçirmiş durumda. Faiz lobileri ve paralel yapılar vasıtasıyla ülkenin kurtuluş mücadelesine sekte vurmaya çalışanların karşısında tarafım. Çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele bu ülkenin kurtuluş mücadelesidir, bağımsızlık mücadelesidir. Bu yüzden aday değil; TARAFIM
 
OLAY: Siyaseten oldukça hareketli bir sürece giriyoruz. Siz kent siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bülent Biçer: Seçim sürecine girilmiş olduğundan dolayı birçok aday var. Her geçen dönem aday adayı sayısının artması her şeye rağmen bu kente ve Ak Parti’ye güç katan en önemli göstergedir.
 
OLAY: Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimini özelliklede son 13 yıllık süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bülent Biçer: Çanakkale’nin gelişiminin en önemli göstergesi vergi gelirlerindeki artıştır. 2002 yılında 100 milyon TL civarında olan şehrin gelirleri, 1 miyar TL’ye yaklaşmış ve gelirleri giderlerinden fazla olan, kendi kendine yetebilen sayılı illerden bir tanesi haline gelmiştir.Gelibolu yarımadasına yapılan yatırımlardan sonra; yarımada 1,5 milyon ziyaretçi almaya başlamıştır. Truva Antik Kent ziyaretçi sayısı 500 bin civarındadır. Yapılan müzeden sonra ziyaretçi sayısının 1 milyonu bulması öngörülmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesinin öğrenci kapasitesinin her geçen gün artması gibi Şehir için doğru yapılan bu yatırımlar sosyal gelişim için önemlidir.
 
OLAY: Kentin gelişimi için olmazsa olmaz, yapılmış, yapılmakta olan ya da yapılması gereken yatırımlar nelerdir?
Bülent Biçer: Çanakkale 2002 yılından itibaren bugüne kadar merkezi iktidardan 7 milyar Türk Lirası yatırım almıştır. Enerji yatırımları çok önemlidir ve şehrin büyük bölümünün doğalgazla tanışmasını sağlamıştır. Elektrik üretimi için yapılan yatırımlar 1 milyar Türk Lirasına yaklaştı. Orman ve Su İşlerine yapılan yatırım 1.2 milyar TL dir. Tarımsal Sulama projeleri 400.000 dekar alana ulaştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin şehir ekonomisine ve sosyal yaşamına katkısı çok büyüktür. ÇOMÜ 10.000 öğrenciden 40.000 öğrenci sayısına ulaştı. GESTAŞ deniz ulaşımında önemli bir değer haline geldi.Yılda 7 milyon insan 1 milyon araç taşıyan büyük bir kuruluş haline gelmiş ve şehir ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır. Gelibolu yarım adasına yapılan yatırımlar 1.5 milyon ziyaretçi çekiyor. Truva müzesi ise yabancı turist sayısını her geçen yıl arttırmaktadır. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese müteşekkiriz. Yapılacak olan Boğaz Köprüsü ve Raylı Sistem şehrin kalkınmasını tetikleyecektir. Bunun için şehrin tüm dinamikleri ile planlı bir hazırlık yapılmalıdır. Bugünden bile Biga bölgesine ulusal büyüklükte birçok şirketlerin enerji yatırımı yapacağı konuşulmakta dolayısıyla planlı bir gelişim sağlanmalı ve Çanakkale belli bölgelere ayrılmalıdır. Biga’dan Lâpseki’ye kadar yapılacak olan sanayi yatırımlarına konsantre olmalıyız. Lapseki-Merkez-Ezine-Bayramiç-Yenice katma değeri yüksek tarım alanları olarak görülmelidir. Ayvacık, Küçükkuyu, Asos, Bozcaada, Gökçeada, Kazdağları şehrin tatil ve sağlık turizm için yatırım yapılması gereken bölgeler olmalıdır. Eceabat, Gelibolu Yarımadası ve Truva kültür ve tarih merkezleri olarak ön plana çıkmalı. Çanakkale Savaşları ve Truva Değerleri Projesi ile bu bölgeleri yaşayan şehirler haline getirmeliyiz. Merkez ilçemizde ayrıca üniversitemizi geliştirmeli daha fazla tercih edilir bir üniversite haline getirmeliyiz. Uydu Öğrenci Kenti Projesiyle şehri tercih edilebilir bir noktaya taşıyabiliriz. Çanakkale esnafının da entegre edileceği sosyal aktivitelerin öne çıkacağı sadece tek üniversite ile değil Vakıf veya ikinci bir üniversite ile destekleyebiliriz.
 
OLAY: Çanakkale Savaşları’nın 100.Yılı için mesajınız nedir?
Bülent Biçer: Ülkemiz için Cumhuriyet’in 100.yılı ne kadar önemli ise Çanakkale Savaşları’nın 100.yıldönümü de aynı derecede önemli olmalıdır. Bürokrasi, halk ve şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu sürece dâhil ve etkin olmalıyız.
 
OLAY: Çanakkale’nin en önemli sorunlarından biri çevre konusu. Siz hem altın madenciliği hem de termik santral çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bülent Biçer: Çevreyi, insan sağlığını ve doğayı olumsuz etkileyecek tüm unsurların korunması gerektiğine inanmakla birlikte; çevre sorunu sadece Çanakkale’yi değil tüm dünya coğrafyasının ortak sorunu olduğu bilincini taşıyorum. Bu nedenle atılacak tüm adımları dikkatli atılması gerektiğini düşünüyorum.
 
OLAY: Siyasetin genç yüzlerindensiniz. Siyasetin bir zemine oturmasında genç siyasetçilerin önemi hakkında ne söylersiniz?
Bülent Biçer: Meclisin en genç grubunu oluşturan Ak Parti milletvekillerinin 53`ü, 40 yaş ve altında. Ak Parti’nin bugüne kadar ki başarısında bu durumun önemi büyüktür.
 
OLAY: Çanakkale Halkına mesajınız nedir?
Bülent Biçer: Çanakkale Savaşları’nın 100.yıldönümünde her kim mebus olacaksa; meclisteki yasama görevinin dışında, diğer şehrin mebuslarından daha fazla çalışan, Çanakkale’nin tanıtımı ve kazanımları için yüksek enerjiye sahip olmalıdır. Bu enerjiyi kendimde hissediyorum ve hemşerilerimizden destek bekliyorum.
Paylaş