havadurum

Kent Konseyi Çocuk Meclisi toplandı

Çanakkale Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurul Toplantısı Çimenlik Kalesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

218
Çocukların kent yaşamındaki rollerini aktifleştirmek amacıyla oluşturulan Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Genel Kurul Toplantısında konuşan Çocuk Meclisi Başkanı Aybüke Candan Pala 2012 yılını değerlendirerek: “Geride bırakılan bir yıl süreç içinde yaptıklarımız da oldu, yapamadıklarımız da. 2013 yılı için hedeflerimiz var. Kendimizi kentte daha çok tanıtmak zorundayız” dedi. Çocuk Meclisi Eş Başkanı Oğuz Talha Uz ise katılımcılara 2012 faaliyetleri konusunda bir sunum eşliğinde bilgiler verirken, genel kurul toplantısında 2013 faaliyetlerinin görüşülmesine ve önerilere geçildi.
 
Çocuklardan anlamlı öneri
“Çocuk Sokağı Projesi Bize Hitap Edemedi, Genç Sokağı Çalışmasını Biz Yapalım!”diyen Kent Konseyi Çoçuk Meclisi ayrıca “Okula gönderilmeyen veya maddi olanaksızlıklar yüzünden okuyamayan çocukların tespit edelim önerisi ile de göz doldurdular.
 
2013 yılı etkinliklerini tanıtan Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Gurur Erensoy “2012 yılında iyi işler yaptık, 2013 yılında daha iyi olmalıyız. Acemiliğimizi attık artık. Çocuk Sokağı Projesinde birlikte çalıştık ama ortaya çıkan sonuç beklenti ve ihtiyaçlarımızı karşılamadı. Daha iyisini birlikte yapalım! Çalışmalarımıza tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi. Çalışma önerileri arasında dikkat çeken önerilerden biri “Okula gönderilmeyen veya maddi olanaksızlıklar yüzünden okuyamayan çocukların tespit edilmesi” oldu. Çocuk Meclisi Eş Başkanı Oğuz Talha Uz “Bu konu çok önemli, sorunu tespit etmek ve çözüm üretmek için mutlaka bir araya gelmemiz gerekli. 12 Ocak Cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantı düzenliyoruz, bugün gelen bütün önerileri değerlendireceğiz. Bütün çocukları bu konularda çalışmak için toplantımıza davet ediyoruz” dedi.
Paylaş