havadurum

Kent Konseyi’nde “Yat Limanı” konuşulacak

Çanakkale Kent Konseyi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Yat Limanı” projesini irdeleyecek.

548
Bugün saat 16.00`da gerçekleşecek olan Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında, ayrıca yeni kurulacak Çocuk Meclisi’nin yönergesi de görüşülerek karara bağlanacak. Bir süredir kent gündeminde yer alan Yat Limanı projesi, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri tarafından toplantıda bütün yönleriyle anlatılarak katılanlara bilgi verilecek. Daha sonra proje hakkında görüşmeye geçilecek.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz; “Bu toplantıya her zaman olduğu gibi kentli hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Daha doğrusu davet etmiyor duyuruyoruz; zaten bu Kent Konseyi’nin ev sahibi kentte yaşayan herkestir. Her birey Kent Konseyi’nin bir parçasıdır. Bu nedenle kentimizin geleceği için önemli bir proje olan “Yat Limanı” projesinde herkes fikirleriyle, önerileriyle, katkılarıyla bu projeyi paylaşmak durumundadır. Özellikle meslek odalarımız, akademisyenler ve kentine ilgi duyan herkes, bu konuda sahip oldukları bilgilerle, bu proje üzerinde konuşmak ve projeye katkı vermek sorumluluğuyla karşı karşıyadır“ dedi.
 
Kent Konseylerinin kentlilerin bir araya gelerek kendileriyle ve kentleriyle ilgili meseleleri konuştukları, görüştükleri ve çözüm ürettikleri ya da yeni öneriler ve kararlar oluşturdukları bir yer olarak nitelendiren Yavuz; “Kentleri için alınacak kararlara katılmayan kentliler, o kentin parçası olamayacakları gibi, söz söyleme imkânlarını da kullanmayarak haklarını yitirirler. Aynı biçimde, kent için kararlar alma konumunda olanlar, karar öncesi süreçlerde kentlileri karara katmıyorlarsa o kararlar mutlaka eksik kararlardır, aynı zamanda o karar, kentin ve kentlilerin kararı da olmayacaktır. Günümüz yönetim biçimi birlikte yönetimdir. Bu da halkın görüşlerine başvurarak, onların katkılarını alarak kentleri plânlamaktan geçer” diye konuştu.
Paylaş