Kent içi ulaşım sistemi A’dan Z’ye değişecek!

Çanakkalelilerin ulaşım konusunda kendisine bazı şikayetlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Gökhan, “Halk, toplu taşıma sisteminden memnun olmadığını ifade ediyor. A`dan Z`ye her şey değişecek” dedi. 65 yaş üzeri vatandaşların yasal olarak araçlara bedava binmesinin kendileri için sorun olduğunu dile getiren halk otobüsü şoförlerine ise; “Sayın Mehmet Daniş size müjdeyi vermiş, belediye başkanı olunca size bu zararı ödeyecekmiş. Ben de nasıl ödeyeceğini merak ediyorum” dedi.

885
 
Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP adayı Ülgür Gökhan, dün Halk Otobüsleri Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi. Halk Otobüsleri Kooperatifi üyelerinin sorunlarını vı sıkıntılarını dinleyen Gökhan, halkın şikayet ve taleplerini de şoförlere iletti. “Halkın memnuniyetsizliğini de sizinle paylaşmak istiyorum” diyen Gökhan, “Özellikle halk, toplu taşıma sisteminden memnun olmadığını ifade ediyor. Bunun üzerine biz de bazı hatlara sıkışık dönemlerde araç koymak zorunda kaldık. Sizlerin araçları ile buna cevap veremiyoruz, onun için memnuniyetle bu rotasyon değişikliklerini yapacağız. A`dan Z`ye her şey değişecek. Onun için bu konuda iyi bir sistem oturtmak zorundayız, çünkü kent büyüyor. Elbette ki rotasyonu birlikte yapacağız ve bilimsel olacak. Şikayetleri de toplayacağız. Zaman zaman da memnuniyet anketleri yapacağız. Fener alayında gelip söylüyorlar, esnaf ziyaretlerinde söylüyorlar. Ben seçim sıkıntısı yapıyorum, vatandaş da bana haklı olarak hat şikayetinde bulunuyor. Dolayısıyla vatandaş memnun değil, biz de bu memnuniyeti artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
 
“Daniş nasıl ödeyecek merak ediyorum”
“Özellikle son çıkan 65 yaş üzeri ve özürlüler ile ilgili yönetmelik bizim sonumuz olacaktır” diyen otobüs esnafına “Sayın Mehmet Daniş size müjdeyi vermiş, belediye başkanı olunca size bu zararı ödeyecekmiş” diyen Gökhan, “Ben de nasıl ödeyeceğini merak ediyorum. Ben şimdiden ödeyemeyeceğini ifade edeyim. Benim ağzımdan duyun. Ben ödeyebilir miyim? Hayır. Yasada böyle bir şey yok. Yasada `belediye sübvansiye eder` demiyor. Biz daha önce 65 yaş üzeri vatandaşlarımızla ilgili bir uygulama yapıyorduk. Orada bir de gelir kıstası koymuştuk. Şimdi adamın 10 tane dairesi var, yaşı 65 oldu bedavaya biniyor. Kaç kişi biniyor? Bilemiyoruz. Dolayısıyla bunu nasıl karşılayacak bu bir muammadır. Ben yapamam benim böyle bir ödeneğim, örtülü ödeneğim yok. Ayrıca neden belediye ödüyor? Bu yasayı belediye mi çıkardı? İlgili bakanlık ödesin. Biz 65 yaş üzeri ile ilgili bir çalışma yapmıştık, orada hiçbir problem yoktu” ifadelerini kullandı.
 
 
“Sözlerim bellidir”
“Sizlerin zararını başka bir biçimde telafi edilmesi lazım, ama nasıl bir mekanizma kurulur da telafi edilir onu bilemiyorum” diyen Gökhan, “Bir de `Ankara`dan para geliyor, biz o paradan öderiz` denmiş. Bir kere Ankara`dan gelen para bütçeye geliyor, bu iş için kullanılmaz. Herkes için gelen bir paradır o. O para için, şuraya buraya kullanılacak denmez. Bütçe kalemlerine göre harcanır. `Kafamıza esti 65 yaş üzerini sübvansiye edelim` denebilecek bir para değildir o. Kafa karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Seçimden sonra ne yapacağım bellidir, sözlerim bellidir” şeklinde konuştu. Halk Otobüsleri Kooperatifi üyeleri ise “Biz normal şartlar altında bu işe devam edersek, böyle giderse Mayıs sonu, Haziran başı biz bu arabaları yürütemeyiz” diyerek durumun önemini de gözler önüne serdi.
 
 
Paylaş