havadurum

Kent halkından greve yoğun destek

İşçi ve emekçilerin kazanılmış hakları için mücadele eden Eğitim-Sen, yurt genelinde uygulayacağı uyarı grevi öncesi stant kurdu.

787
Başta iş güvencesi olmak üzere kazanılmış hakları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara karşı “Herkese güvenceli istihdam ve ücret güvencesi” talebiyle 05 Haziran Çarşamba günü AKP hükümetine karşı bir günlük uyarı grevi yapacak olan Eğitim-Sen, kentin belirli noktalarında stant kurarak vatandaşlardan imza topladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta AKP hükümetinin TBMM`ye gönderdiği 657 sayılı devlet Memurları Kanunu`ndaki değişiklik önerisindeki kamuda CEO`lara, hükümet memurluğuna, performansa göre ücretlendirmeye, kadrolaşmaya, rotasyona, esnek çalışmaya ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına karşı oy kullandı. İmza kampanyasına katılan vatandaşların hayır oyu attıkları görüldü.
 
 
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi yetkilileri; 5 Haziran tarihinde AKP hükümetini uyarmak için greve gideceklerini belirterek; “5 Haziran`da uyarı grevi gerçekleştireceğiz. AKP hükümetini uyaracağız. 4-C, 50-D, ücretli, taşeron gibi güvencesiz istihdam biçimlerinin yasaklanması, herkesin kadrolu ve güvenceli olarak çalışması için, iş güvencemizin elimizden alınmasına, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarına son verilmesi için, grevli toplu sözleşme hakkının önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması için, eğitimde performans değerlendirmesine, kariyer basamakları uygulamalarına ve siyasi kadrolaşma faaliyetlerine dur demek için, öğretmen açıklarının kapatılması, ataması yapılmayan öğretmenlerin tamamının kadrolu olarak atanması için, yükseköğretimin piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılmak istenmesine karşı çıkmak, özgür bilim, özerk-demokratik üniversite mücadelesini güçlendirmek için, sağlıkta ödediğimiz harçları durdurmak için, insanca yaşayacak ücret, insanca bir yaşam için, rotasyon tehdidinin son bulması için 5 Haziran Çarşamba günü Türkiye`nin dört bir yanında GREV`deyiz” dediler.
 
 
Paylaş