havadurum

Kent esnafı Gezi Parkı ölümlerine sahip çıkıyor

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatlarını kaybeden gençlere Çanakkale`de farklı bir eylem ile sahip çıkıldı. Barlar Sokağı`nda çeşikli noktalara konulan mezar taşlarına hayatını kaybeden gençlerin isimleri yazıldı.

835
Gezi Parkı eylemleri sırasındaemniyet güçlerinin uyguladığı şiddet nedeni ile öldükleri iddia edilen gençler, unutulmuyor. Eylemler ilk gününden bu yana Çanakkale`den de destek bulurken, kentte çok sayıda vatandaş eylemlere bizzat katılarak ya da evlerinde tencere-tava çalarak katkı sunan Çanakkaleliler, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Ali İsmail Korkmaz`a sahip çıkıyorlar. Eylem sırasında öldürülen gençler için Barlar Sokağı olarak bilinen Fetvahane Sokak üzerindeki çeşitli noktalara hem Gezi Parkı olaylarına ve sonrasına dikkat çekmek hem de hayatlarının baharında yaşama veda eden gençleri unutmamak, unutturmamak için mezar taşları dikildi.
 
 
Kim kaldırdı?
Önceki gece geç saatlerde Barlar Sokağı`nın çeşitli noktalarına dikilen mezar taşları, dün bulundukları yerden kaldırıldı. Kimin, neden rahatsız oldukları anlaşılamazken, böylesi bir eylemselliğin bile kabul edilemeyişi vatandaşlardan ve esnaftan tepki gördü. Bu eylem “Ölenleri unutmamak ve unutturmamak için, adeletsizliğe karşı sessiz bir tavırdır” tepkileri çoğalmaya başladı.
Paylaş