havadurum

Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız...

ÇOMÜ`de öğrenciler arasında yaşanan olayların ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Saldırı ve baskıya uğradıklarını dile getiren öğrenciler bir araya gelerek ayaklanırken, çeşitli sloganlar atıp yetkililere seslendiler.

1112
Bir süredir fakültelerinde ve yurtlarında saldırı ve baskıya uğrayan öğrenciler dün, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nde bulunan ÖSEM’e kadar yürüdüler. Burada yapılan açıklamada “Güvenliğimiz Çanakkale Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve ÇOMÜ’ye aittir. Güvenliğimiz sağlanmazsa, biz kendi güvenliğimizi sağlarız” dediler.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yaşanan ve bir süredir kent gündeminde olan olaylara son noktayı öğrenciler koydu. ÇOMÜ’lü öğrenciler, dün ÇOMÜ’nün Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan Mimarlık-Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelerek “Faşist saldırılar artıyor, üç arkadaşın yaralı, haberin var mı?” pankartı açtı.
 
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yaşanan ve bir süredir kent gündeminde olan olaylara son noktayı öğrenciler koydu. ÇOMÜ’lü öğrenciler, dün ÇOMÜ’nün Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan Mimarlık-Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelerek “Faşist saldırılar artıyor, üç arkadaşın yaralı, haberin var mı?” pankartı açarak Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önüne kadar yürüdüler.
 
ÖGB bu kez engel olamadı!
Mimarlık-Mühendislik Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, slogan atıp yürüyüşe geçmek istedi. Bunun üzerine öğrencilerin önüne dizilen özel güvenlik birimi personeli öğrencilerin yürümelerine engel olmak istedi. Ancak çok sayıda öğrencinin toplanması ve olayların büyümemesi için yürüyüşe izin verilmek zorunda kalındı. Öğrenciler sloganlar eşliğinde bir arada yürüyerek Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM)’e vardılar. Burada da özel güvenlikçiler öğrencileri durdurmak istediler, ancak öğrenciler ÖSEM önüne kadar yürümekte kararlı olduklarını söylediler. Bunun üzerine de izin vermek zorunda kalan ilgililer sessizce öğrencileri izlemeye başladılar!
 
Açıklamaları ilgi gördü
Öğrenciler yaşanan saldırılarla ilgili açıklama yaparak, diğer öğrencilerin de bu saldırılara karşı birlik olmaları konusunda çağrı yaptılar. Güvenliklerini ÇOMÜ’nün sağlaması gerektiğini ifade eden öğrenciler, “Bundan sonra, ilerici, devrimci, sol, sosyalist öğrencilerin başına gelebilecek herhangi bir sorundan Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, ÇOMÜ yönetimi ve Ülkü Ocakları sorumludur. Bizi korumak okulumuz ÇOMÜ yönetiminin görevidir. Bize olan saldırılar devam ederse kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız” dediler.
Paylaş