havadurum

Kazdağları`ndaki çevre felaketleri irdelenecek

Kazdağları`nda yaşanan çevre felaketlerinin ele alınacağı konferansta siyanürlü altın madenciliği ile ilgili önemli bilgiler verilecek. Önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı konferansta `Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği` konusuna dikkat çekilecek. 3 oturumdan oluşan konferansın ardından 14 Nisan Pazar günü Kazdağları ve yöresinde sondaj faaliyetleri incelenecek.

596
Türkiye Barolar Birliği ile Çanakkale Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen `Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği` konulu konferansı 13-14 Nisan 2013 tarihinde Kolin Otel`de gerçekleştirilecek. 3 oturumdan oluşan konferansın ardından 14 Nisan Pazar günü Kazdağları ve yöresinde sondaj faaliyetleri incelenecek. Konferansın birinci oturumu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar ile Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan`ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Yöneticiliğini Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Ali Aydın Çalıdağ`ın yapacağı `Kazdağlarının Coğrafi Yapısı, Endemik Tür Zenginliği, Tarım ve Ormancılık Yönünden Önemi, Siyanürlü Altın Madeni İşletmeciliğinin Çevreye Etkileri` konulu birinci oturuma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Yücel Çağlar ile Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbat konuşmacı olarak katılacak. Konuşmacıların yapacağı açıklamalarından ardından katılımcıların siyanürlü altın madenciliğiyle ilgili soruları da yanıtlanacak.
2. oturum
13 Nisan Cumartesi günü saat 13.30-15.30 saatleri arasında gerçekleşecek ikinci oturumda ise Kazdağları`nda altın madenciliği çalışmaları siyasal, sosyal ve ekonomik yönden değerlendirilecek. Yöneticiliğini TBB Çevre Komisyonu Üyesi Av. Bedrettin Kalın`ın yapacağı ikinci oturuma ise TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Ankara Barosu Av. Mehmet Horuş, Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür ve Gazeteci-Yazar Av. Metin Yeğin konuşmacı olarak katılacak. Konuşmaların yapılmasının ardından soru cevap kısmına geçilecek.
3. oturum
Düzenlenen konferansın 3. oturumunda ise Kazdağları`nda altın madenciliği faaliyetlerinin canlılara ve halk sağlığına etkileri, hukuksal ve toplumsal boyutları irdelenecek. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da konuşmacı olarak katılacağı 3. oturum saat 15.45-17.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Yöneticiliğini ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü`nden Prof. Dr. Türker Savaş`ın yapacağı oturumda ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Coşkun Bakar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gazeteci-Yazar Özer Akdemir, İzmir Barosu`ndan Av. Ali Arif Cangı konuşmacı olarak yer alacak. 3. oturumun sonunda sonuç bildirisi için 3 kişilik komisyon oluşturularak bildiri hazırlanacak.
Sondaj faaliyetleri incelenecek
TBB ile Çanakkale Barosu heyetinin yanı sıra `Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği` konulu konferansa katılanlar, 14 Nisan Pazar günü Kazdağları`na düzenlenen gezide bir araya gelecek. Saat 10.00 da Kazdağları`na hareket edecek olan heyet, Kazdağları ve yöresinden sondaj faaliyetlerini inceleyecek.
Paylaş