Kazdağları’mızın çığlığını dünyaya duyuralım

Kazdağları’nın altın madencilerinin elinde yok edilmesine karşı gelişen duyarlılık her gün yeni bir ivme kazanıyor. Bu konudaki duyarlı insanlar her türlü imkanı seferber ederek bu felakete karşı direniyor.

438
Çevre duyarlılığı ve Kazdağları’nda altın madencilerine karşı göstermiş oldukları kararlı tutumları ile tanınan sınıf öğretmenleri Sevihan ve İbrahim Gül çifti CHP’nin Kürecik’deki protestosundan etkilenerek CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhana bir mektup yazarak Çanakkale’ye davet etti.
 
Gül çifti, mektubunda “Tortum ve Kürecik`e gittiğiniz gibi, hepiciğinizle birlikte, Sayın Sebahat Akkiraz ve Sayın Tolga Çandar`ın yüreği ve türküleriyle. Kazdağları’mızın çığlığını DÜNYAYA duyurmanızı istiyoruz.. Çok geç olmadan” daveti yaparak şu ifadelere yer verdi: “Sayın,Emine Ülker Tarhan, sizi ,örnek bir hukuk insanı,örnek bir milletvekili, örnek bir anne, Tortum ve Kürecik`te örnek ve cesur bir yurtsever olarak hayranlıkla izliyoruz, karı koca sınıf öğretmenleri olarak.
 
Bu sabah, Sayın Serdar Soydan arkadaşınıza, Kazdağları ile ilgili uzun bir mektup yazdım, Çanakkale’nin yaşam savunucularının eğitimci bir sesi olarak. Karı koca 26 yıllık sınıf öğretmenliğimizin büyük bir bölümü, çocukluğumuzun şekillendiği topraklarda, köylerde geçti. Bu köylerden birisi de Çanakkale-Çan İlçesi-Söğütalan Köyü. Bu köyün vadisinde saklandığı Ağı Dağı, tam 30 köyümüzün ve Çan İlçe merkezimizin tatlı su çeşmelerinin kaynağı. Ayrıca coğrafyadaki Biga Yarımadasını boydan boya sulayan Kocabaş Çayı ve Karamenderes Çaylarının doğduğu, Kazdağları’nın göbeği. Kazdağı Göknarı, kestane, meşe, karaçam, ıhlamur ağaçlarının, mis kokulu ağucuk ve piren çalılarının, sayısız kekik ve çiçek türlerinin ve de çok çeşitli yabani hayvanların YURDU, VATANI. Şimdi `bu cennet VATAN` SİYANÜRCÜ ALTIN TEKELLERİNCE ORTADAN KALDIRILMAK İSTENİYOR.
 
Tortum ve Kürecik`e gittiğiniz gibi, hepiciğinizle birlikte, Sayın Sebahat Akkiraz ve Sayın Tolga Çandar`ın yüreği ve türküleriyle. Kazdağları’mızın çığlığını DÜNYAYA duyurmanızı istiyoruz..Çok geç olmadan”
Paylaş