Kazdağı köylüleri altıncıları istemiyor

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Karaköy halkının düzenlediği mitingi değerlendirdi. Kazdağları’nda yürütülen sondaj çalışmaları nedeniyle ayaklanan Karaköy halkı bir araya gelerek altın arama çalışmalarını protesto etmişti. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; Kazdağları’nda sondaj çalışmalarını gerçekleştirenlere karşı başlatılan mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini ve her zaman köylünün yanında yer alacaklarını belirterek; “Maden şirketinin o yörede rüşvet dağıttığını dile getirdim. Kimine makarna, kimine ise başka ürün dağıttığından da söz ettim. Madencilerin amaçları mücadele edenleri yıldırmak. Ama bu halk kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

506
Kazdağları’nda yürütülen sondaj çalışmaları nedeniyle ayaklanan Karaköy halkı bir araya gelerek altın arama çalışmalarını protesto etmişti. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, çevreciler, köylüler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde Kazdağları’na sahip çıkılmıştı.
 
Nalbant; “Köylülerin yanındayız”
Karaköy’de yaşananları değerlendiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; Kazdağları’nda sondaj çalışmalarını gerçekleştirenlere karşı başlatılan mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini ve her zaman köylünün yanında yer alacaklarını kaydederek şu şekilde konuştu: Bu mitingi Karaköylüler düzenledi. Sondaj çalışmalarının yapıldığı yere kadar gittik. Çanakkale Çevre Platformu olarak, köylülere destek amacıyla Çanakkale’den 50 kişi gittik. Köyden de 70 kişi vardı. Özellikle genç kızlar ve kadınlar vardı. Kadınlar ve genç kızların yaşam alanlarına sahip çıkmaları sevindirici. CHP Çanakkale Milletvekili sayın Serdar Soydan, Belediye Başkanı sayın Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı sayın İsmail Sakin Tuncer vardı. Köylülerle birlikte Gedikdede çeşmesinin bulunduğu alana geldik. Yani sondajların yapıldığı yere ulaştık. Burada herkes konuşma yaptı. Konuşmalarda köylülere destek olacağımızı ve yanlarında olduğumuzu söyledik. Daha sonra köye geldik. Bütün konuşmacılar Kazdağları’nın önemine değinip sondaj arama çalışmalarına tepki gösterdiler. Kendi konuşmamda ise altıncılara karşı açtığımız davalardan bahsettim. Bundan sonra açacağımız davalardan da bahsettim. Köylülerin yanında olduğumuzu söyledim. Maden şirketinin o yörede rüşvet dağıttığını da dile getirdim. Kimine makarna, kimine ise başka ürün dağıttığından da söz ettim. Madencilerin amaçları mücadele edenleri yıldırmak. Ama bu halk kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
Paylaş