havadurum

Kaymakam vali oldu, eski valiler yeni şehirlerine atandı

1414
Hükümet tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete`de dün yayımlandı, kararname ile 40 ilin valisi değişti.  Kararname ile 19 ilin valisi ve İçişleri Bakanlığı Bakan yardımcısı Sebahattin Öztürk, merkeze alındı. Merkeze alınanlar arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, daha önce TRT Genel Müdürü olarak da görev yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin de bulunuyor.
 
Ezine kaymakamı Siirt’e Vali oldu
Valiler Kararnamesi ile birlikte 28 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Çanakkale`nin Ezine İlçesinde kaymakam olarak görev yapan Ali Fuat Atik, Siirt Valiliğine atandı. Atik`ten boşalan Kaymakamlık görevine ise resmi olarak atama yapılmazken Ezine Kaymakamlığı`nın vekaleten atanacak kişi tarafından yürütüleceği öğrenildi.
 
Eski Vali Tuna merkeze alındı
Çanakkale ve Şanlıurfa Valiliği görevini yapan Güngör Azim Tuna merkeze alınırken, yerine Adıyaman Valisi Abdullah Erin atandı. 12 Mart 2011 tarihli ve 1484 sayılı Bakanlar Kurulu kararnamesi ile Çanakkale Valisi olan Tuna,  8 Mayıs 2013 tarihinde Çanakkale valiliği görevinden Eskişehir valiliği görevine atandı. Vali Tuna, 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete`de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanmıştı. 

Ahmet Çınar Zonguldak Valisi oldu
Kararnameyle Zonguldak Valisi Ali Kaban Malatya Valisi olurken, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Valisi oldu. 03 Mayıs 2013 tarihi ve 25 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çanakkale Valisi olarak görev yapan Çınar, 03.08.2015 tarihli ve 2015/7991 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bitlis Valiliği ‘ne atanmıştı.  
(Atilla Akın)
Paylaş