Kaymak; “Hastane değil, postane”

İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li Meclis Üyesi Halil Kaymak ile İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin arasında yaşanan atışmalar dikkat çekti.

1202
İl Genel Meclis üyeleri, Ekim ayı gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Gündem maddelerini görüşülmesinin ardından toplantıda söz alan İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, Ezine ilçesine kurulan hastaneyi postaneye benzetti. Kaymak; “Temmuz ayından bu yana bizim Ezine’nin geçen seneki afetten dolayı yaşamsal savaş verdiğimizi hep dile getirdim. Bayramiç Ezine arasındaki 96 aileyi ilgilendiren ve topraklarına tecavüz edilip yol yapılan ama parası ödenmeyenler hakkında da hiçbir cevap gelmedi. Sayın Başkanım `Ezine’ye ayrımcılık olmuyor` dedi. Ezine’ye bölge hastanesi kurduk dedi. Dün akşam ben de oraya gittim. Hastane değil postane olduğunu gördüm. Pansumane olduğunu gördüm. Çünkü bir doktorun 72 saat görevde olduğunu gördüm. Yatak sayısının 100 yataklı hastanenin ancak iki odasında ışık yandığını gördüm. Çünkü neden mi? Buraya giden doktorların hepsinin tayin olduğunu, hepsinin Ezine Devlet Hastanesini terk ettiğini eğer bir gün önce akrep zehirlenmesinden gelen hastanın Ayvacığa, apandisit ameliyatı olacağın da Çanakkale’ye gönderildiğini öğrendim. İkincisi buradaki hastane çalışırken sağ olsun Peynirciler Demeğimiz onlara da teşekkür etmek istiyorum. Böbrek hastalarımız için diyaliz merkezi kurmuşlar doktoru yok. Bölge hastanesi olan en büyük sağlık sistemi diye övündüğü sayın iktidarın sembolü” dedi.
 
“Yerel konuşuyorum da geneli de söylemek zorundayım”
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin`in “Yerel konuşalım genele pek değinmeyelim” demesi üzerine Kaymak; Yerel konuşuyorum da geneli de söylemek zorundayım. Çünkü siyaset yapıyoruz. 50 yataklı göz, kulak, burun doktoru var. Göğüs hastalıkları uzmanları var ama şuanda yok. Hastaneye gittim karanlık acaba dedim Suriye’den gelen vatandaşlar için mi hazırlanıyor dedim. Çünkü AKP’nin artık Çanakkale halkıyla bir işi olmadığı için Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk ili Çanakkale” diye konuştu.
 
“Ayvacığa gittiğim zaman içim sızlıyor”
Toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin “Sen bu söylediklerine inanıyormusun?” dedi. CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak ise; “100 yataklı hastanenin cerrah bölümünün haftada 2 gün geldiğini itirazları varsa bu akşam gidelim. Var olan tek cerrahın da tayini çıkmasından dolayı ameliyathane sisteminin de çöktüğünü söylemek istiyorum. Ayrımcılık ve ayrışmayı Ezine, Bayramiç, Ayvacık’ta görebilirsiniz. Sayın Mustafa Menteşe diyor ki 4 trilyonluk yatırım diyor. Ben Ayvacığa gittiğim zaman içim sızlıyor gördüklerime. Eğer bir ay içerisinde bu kanallar temizlenmezse 30 Bin kişiyi açlığa, yoksulluğa ve geleceği olmayan bir insan kitlesine çevireceğiz. Sayın Valime bir daha söylüyorum bu üçüncü olacak. Bizim için bir çadır kent kursun” şeklinde konuştu. Kaymak`ın eleştirilere katılmayan İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “Genel siyasete girecek olduktan sonra iktidarın Ezine’ye de, Ayvacığa da, Bayramiç’e de merkezi hükümetin ne yatırımlar yaptığını yerelde de ne yatırımlar yaptığını söyleriz. Ben üç senedir İl Genel Meclis Başkanıyım. İki dönem buradaki İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Haşan Hüseyin AYTOP Ezineliydi. Bir insan kendi ilçesine yardım etmez mi?” diye konuştu. Bunun üzerine Kaymak; “Olay ortada” dedi.
Paylaş