havadurum

Kayıt dışı servis isyanı

Çanakkale’de ‘S’ plakası olmadan servis yapan araçlar ‘S’ plakalı servis minibüsü esnaflarının tepkisine neden oluyor. Denetimsizlık nedeniyle yaşanılan bu durum ‘S’ plakası alıp servis yaparak geçimini sağlamaya çalışan esnafı güç durumda bırakıyor.

763
Çanakkale`de belediyeden aldıkları `S` plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, şehir merkezinde farklı plakalarla aynı işi yapan araç sayısındaki artıştan şikayetçi. Özellikle sabah erken saatlerde yolcu ve öğrencilerin farklı plakalarla minibüslerle taşındığı ifade eden esnaflar Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Ekiplerini daha duyarlı davranmaya çağırdılar.
 
Uzun uğraşlar ve yüksek bedellerle aldıkları ‘S’ plakası ile servis işi yaparak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden esnaflar korsan servisçilere bir çözüm bulunmasını istediler. Kendilerinin günü her saatinde denetlendiğini ifade eden servisçiler “Korsan iş yapanlara dokunan yok” şeklinde konuştular. Bazı servis şirketi sahiplerinin ise çalıştırdıkları personelin sigortasını yapmadıkları hatta kiraladıkları araç ve plaka sahiplerine ise ücretlerini dahi ödemedikleri iddia edildi. Bu şekilde faaliyetlerine devam eden, öğrenci taşımacılığı için anlaşma yaptıkları araç ve plaka sahiplerine ücretlerini uzun süredir ödemeyen bazı servis firmalarının ise beş yıldızlı otellerin personel servis işini nasıl aldığına anlam veremediklerini ifade eden yetkililer,  Piyasadaki bu isimlerin sektörden temizlenmesi gerektiğini, bazı ailelerin bu servis firmalarına çocuklarını emanet etmek istemediklerini kaydettiler.
Paylaş