havadurum

Kayısı Festivali`nde Livaneli rüzgarı

Kepez beldesinde her yıl geleneksel hale getirilen Kayısı Festivali büyük bir coşkuyla kutlandı

833
 
Kepez Belediyesi’nin düzenlediği Kayısı Festivali’ne sanatçı Zülfü Livaneli damgasını vurdu. Beldede bulunan 32 çocuk Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte sünnet olurken, festivalde sahne alan hem yerel sanatçılar hem de sanatçı Zülfü Livaneli belde halkının yanı sıra Çanakkalelilere de unutulmaz anlar yaşattılar. Kepez halkı belediye tarafından geleneksel hale getirilen Kayısı Festivali’ne akın etti. Geçen yıla göre bu yıl daha kalabalığın gözlendiği festivalde ilk olarak yerel sanatçılar sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarıyla festivale renk katan yerel sanatçılar, yaklaşık 1,5 saat belde halkını doyasıya eğlendirdi.
 
 
“Kepez Ovası`nı korumalıyız”
Festival kapsamında düzenlenen kayısı yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, festivale destek veren sponsorlara da plaketleri verildi. Festivalde konuşan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Kayısı Festivali`nin yanında bir de sünnet şölenimiz var. 32 çocuğumuz sünnet oldu. Kepez Ovası var. Bu Kepez`in aslında namusu. Biz bir köydük. Köyden kente dönüyoruz. Ama Kepez`imizin Ovası, bizim namusumuz ve onu anlımız açık başımız dik bir şekilde korumak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu ovanın bekçileri var. Bu ovanın bekçileri çiftçilerdir. Kayısı bir sembol” dedi. Yapılan konuşmaların ardından havai fişek gösterisi de festivale renk kattı. Konser öncesi çalınan 10. Yıl Marşı`nda ayağa kalkan protokol üyelerinin yanı sıra katılımcılar, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı`nı söyledi.
 
 
Livaneli coşturdu
Festivale akın eden belde halkının yanı sıra Çanakkaleliler, sahneye çıkan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ni alkış yağmuruna tuttu. Livaneli ile coşan yaklaşık 8 bin kişi, birbirinden güzel şarkılara da eşlik etti. Livaneli konser sırasında hem yaptığı konuşmayla hem de seslendirdiği şarkılar ile festivale damgasını vurdu. Katılımcılara inanılmaz dakikalar yaşatan Livaneli, Çanakkale ve Kepez halkıyla kendisini buluşturan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`a teşekkür etti. Sahneye çıkar çıkmaz halka bir konuşma yapan Livaneli; “Türkiye`de gençler, yaptığımız şarkıları bekliyor. Çünkü, Türkiye`nin nitelikli gücü aydınlık yüzü olduklarını bir kez daha kanıtlamaya ihtiyaç var. Onun için biz de dolaşıyoruz. İskenderun`daydım. Oradaki 30 bin Atatürk`çüden size selam getirdik. Türkiye`nin her tarafını dolaşıyoruz. Hayatımda, gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün gençlik tarafından bu kadar sevildiği başka bir dönem hatırlamıyorum. 12 Eylül`de Atatürk 100 yaşında kampanyaları sırasında büyük bir sessizlik vardı ülkede, ama şimdi onun ismi unutturulmak istendikçe o daha da büyüyor ve gençlik daha da Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü bağrına basıyor. Bu bakımdan çok mutluyuz. Bu memlekette güneş toplamaya devam ediyoruz” dedi. Livaneli seslendirdiği parçalar ile katımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş