"Kaybeden yok. Baromuz kazansın"

675
Çanakkale Barosu`nun 35`inci Genel Kurulu, hafta sonu Balıkçı 286`da yapılan seçimler ile gerçekleşti. Demokrasi şöleni havasında geçen seçimlerde İbrahim Cem Erbil 102 oy alırken, Hande Keskin Toprak ve Soner Aydın 189 oy aldı. Avukatlık Kanunu`nun 90 ve 96`ıncı maddelerinde yer alan "kıdem veya yaşı yüksek olan başkan adayı, seçimlerde herhangi bir eşit durumunda başkan olur" kurallarına istinaden, Soner Aydın Çanakkale Barosu`nun yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarında eşit oy alan başkan adayları Hande Keskin Toprak ve Soner Aydın yaptıkları açıklamalarda demokrasi dersi verdiler.
 
"Benim için bu sonuç da onurdur"
Çanakkale Barosu`nda bir ilk yaşandığının altına çizen Av. Hande Keskin Toprak konuşmasında şunları söyledi; "Çanakkale Barosu`nda bu bir ilk oldu. Sürprizli bir seçim. Heyecanlı geçeceğini biliyorduk ama açıkçası hepimiz için sürpriz oldu. Demokrasiye inanıyoruz, demokrasinin sonuçlarına saygılıyız. Meslektaşım Soner Aydın`ı tekrar tebrik ediyorum. Baromuz için, mesleğimiz için, bizler için hayırlısı olsun. Benim için bu sonuç da onurdur. Çok teşekkür ediyorum. Destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun."
 
"Kaybeden yok"
Yeni Baro Başkanı Av. Soner Aydın ise şunları söyledi; "Oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişmedi. Eşitlik durumu var. Yasa gereği yönetmeliğin maddesini de kontrol ettik. Kıdem sayesinde başkanlık görevi bana verildi. Süreçte hem Hande hanımla hem Cem Erbil kardeşimle de keyifli, son derece centilmence, bize yakışır bir adaylık yarışı oldu. Sonuçta 189, 189. Hande hanım ile oyumuz eşit çıktı. Ben kendisini gerçekten tebrik ediyorum. Çok zarif bir hanımefendi. Başkanlık ona da yakışırdı ama mevzuat böyle, o yüzden görev bana verildi. Bana teveccüh gösteren, göstermeyen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta bu bir yarış değil, bize göre bayrak yarışıydı. Kaybeden yok. Baromuz kazansın, meslektaşlarımız kazansın isteriz. Hukukun üstünlüğü kazansın isteriz. Çarşamba günü yasal anlamda kesin sonuç belli olacak. Hepimiz için, Çanakkale`miz için, Baromuz için, hukuk camiamız ve tüm Türkiye için hayırlı olsun diyorum." 
 
"Baromuzun yanında olmaya her zaman devam edeceğim"
Çanakkale Barosu`nda üç dönem başkanlık yapan ve kurallara göre üç dönemin ardından başkanlık görevini bırakan Av. Bülent Şarlan yaptığı konuşmada; "Ben Çanakkale Barosunun 9 yıla yakın başkanlığını yapmış bir isim olarak bundan sonra seçilecek Baro Başkanımızın ve Baro yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ve baromuzun yanında olmaya her zaman devam edeceğim. Bu genel kurulun önce avukatlık mesleğine, Yargıya, Hukuk camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını, başarılı bir genel kurul sonrasında başarılı kararların alınacağı bir sürecin başlayacağını düşünüyorum" dedi.
 
Yeni yönetim belli oldu
Öte yandan resmi olmayan sonuçlara göre yönetim Kuruluna giren isimler şu şekilde; Baro Yönetim Kurulu Av. Erhan Kızık, Av. Pelin Turhan Erkan, Av. Sinan Koşik, Av. Eyüp Algül, Av. Selahattin Mutlu, Av. Soner Tunalı, Av. Ayşe Karakaya Şişek, Av. Şebnem Çıtak, Av. Aybüke Cebeci Bayat ve Av. Enes Çetin`den oluştu. Türkiye Barolar Birliği Delegeliği; Av. Bülent Şarlan, Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ve Av. Adnan Güler`den oluştu. Disiplin Kurulu; Av. Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av. Şennur Tarak, Av. Filiz Karadeniz, Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av. Emel Şahinkaya`dan oluşurken, Denetleme Kuruluna ise Av. Mehmet Akif Kuşçuoğlu, Av. Cahide Pınar Kaptan ve Av. Büşra Aksoy Erdenk seçildi.
(Atakan Alkış)
Paylaş