havadurum

"Katiller gücü, cezasızlık politikalarından alıyor"

444
Çanakkale`de Kadına Yönelik Şiddetli Mücadele Günü kapsamında, çok sayıda kadın yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Golf Çay Bahçesi önünde toplanan ve Kordonboyu üzerinden İskele Meydanı`na yürüyen kadınlar, ellerinde pankartları, dövizleri, sloganı ve ıslakları ile kadına yönelik şiddeti protesto ettiler. 
"Ülkede her gün dört kadın öldürülüyor"
İskele Meydanı`nda açıklamada bulunan kadınlar, kadınların en yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını ifade ederek, "Türkiye`nin kadına yönelik şiddetin en fazla olduğu ülkelerden biridir. Türkiye`de her gün dört kadın, erkek şiddeti tarafından katledilmektedir. Bu kadınlar, boşanmak istedikleri eşleri, ayrılmak istedikleri partnerleri, ağabeyleri, babaları ve en yakınlarındaki erkekler tarafından şiddete maruz kaldı ya da öldürüldü" dediler. 
"Kadınları katleden, cezasızlık politikalarının ürünüdür"
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinde katillerin bu gücü, cezasızlık politikalarından aldığını ifade eden kadınlar, "Katiller bu gücü, "İstanbul Sözleşmesi`nden çıkmak isteyen iktidardan, defalarca hukuk yoluna gidilmesine rağmen hiçbir şey yapmayan, katillere iyi hal indirimi veren yargıdan, kadınlar her şikayete gittiğinde evine gönderen polisten aldığını biliyoruz. Kadınları katleden, cezasızlık politikalarının ürünüdür" dedi. 
Kadınlar ayrıca, "Kadını ve yaşamı koruyan en önemli sözleşmedir İstanbul Sözleşmesi... İstanbul Sözleşmesi`nden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı, eşitlik ve özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" ifadelerine yer verdiler.
(Seçkin Sağlam-Eren Aşnaz)
Paylaş