Katı Atık Depolama Tesisi hizmete hazır

Gelibolu Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ yapılan ihalenin ardından işletmeye hazır hale geldi.

513
Gelibolu Yarımadası Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nin işletme hakkına sahip olan ‘Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği’ne bağlı üyeler, tesisin işletilmesi için Birlik Başkanı ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar başkanlığında bir araya geldiler. Toplantıya Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer ve İl Genel Meclis Üyesi Hasan Babadağlı katıldı.
 
Gelibolu, Eceabat, Evreşe, Bolayır, Kavakköy Belediyeleri ile Çanakkale İl Özel İdaresi’nin üye olduğu birliğin toplantısında, alınması gereken önlemler ve uygulamaya başlanılması için uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Tesis Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliliği tarafından işletilecek, birliğe üye belediyelerden gelen evsel nitelikli katı atıklar düzenli olarak depolanacak olup, tesiste tehlikeli atık ve tıbbi atık depolama bölümleri olmadığı için bu tür atıklar tesise kabul edilmeyecek.
 
Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, toplantının ardından ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde ‘Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği’ personeliyle birlikte incelemelerde bulundu.
Paylaş