Kardeşlik imzaları atıldı

Çanakkale ile Giresun`u “Kardeş kent” yapan protokol hafta sonu imzalandı. Çanakkale Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen gecede 100 yıl öncesi savaşta başlayan, kardeşlik sözleşme ile tescillendi.

501
 
 
Daha önce hem Çanakkale hem de Giresun Belediye Meclisleri tarafından alınan kararlarla başlayan süreçte, iki kentin kardeşliği sözleşme ile tescillendi. Çanakkale Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen kardeşlik protokol imza gecesi oldukça neşeli bir ortamda geçti. Çanakkale ile Giresun`u “Kardeş Kent” yapan sözleşme, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından imza altına alındı. Kolin Otel`de düzenlenen imza törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediye Başkanvekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ile her iki ilin belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı. Gece Giresun Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunları ile başlarken Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, burada yaptığı konuşmasında “Dedelerimiz kendi illeri işgale uğramadığı halde, gönüllü alaylar kurup vatan toprağını savunmuştur. Giresunlu gönüllüler, vatan mevzubahis olunca canlarını siper etmiştir. Kurtuluş mücadelesinde dünya da simge olan Çanakkale Savaşları, var olmanın belgeselidir. Bugün ülkemizde yaşanan ayrışmanın, bizlerin kardeşliğini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu ülke kolay kazanılmadı. Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Attığımız bu kardeşlik imzası hepimize barış anahtarı olmasını diliyorum" dedi.
 
 
“Barışı ve kardeşliği dünyaya yayacağız”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, imzalanan protokol ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında barış ve kardeşlik vurgu yaptı. “Bu akşam imzaladığımız kardeşlik sözleşmesi gelecekte 100. Yılda imzalanan kardeşlik sözleşmesi olarak anılacak” diyen Gökhan, “Çanakkale Anadolu`nun giriş kapısıdır. Barışın başkentidir. Çağdaş, Atatürkçü iki kentin kardeşlik törenine şahitlik ediyorsunuz. Bize sultanlık, padişahlık lazım değil. Kardeşliği, barışı Türkiye Cumhuriyeti ve dünyaya yayacağız. Giresun ile imzaladığımız kardeşlikten sonra her alanda, sportif, kültürel, ekonomik, eğitim ve sosyal alanlarda işbirliği yapacağız" diye konuştu. Gece, Kardeş Kentlerin Belediye Başkanlarının birbirlerine plaket ve hediyeler vermesinin ardından söylenen şarkı ve türkülerle eğlenceli bir şekilde geride bırakıldı. Gecede kemençe eşliğinde çalınan parçalar, davetlileri coştururken, horon oyununa başkanlar da eşlik ettiler.
 
Paylaş