Kardeşimizin kardeşi bizimde kardeşimizdir

Çanakkale`de 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen yardım kampanyası ile toplanan yardımlar, IŞİD teröründen kaçarak Diyarbakır`ın Sur ilçesine sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuğa ulaştırıldı. Çanakkale`nin kardeş kenti olan Diyarbakır`ın Sur ilçesine ulaşan yardımlar ve Çanakkale ekibi, burada hem kampı ziyaret edip, kampla ilgili bilgiler aldılar hem de bir dizi temasta bulundular.

1042
 
 
Bölgede ırk, dil, din ayrımı gözetmeden insanları katlederek var olmaya çalışan IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) terör örgütünün mağdur ettiği halklardan biri olan Ezidi halkı ya savaşta katledildi, ya da kaçtıkları Şengal bölgesindeki dağlarda açlık ve susuzluktan yaşamlarını yitirmek durumunda bırakıldı. Ezidi halkının bir kısmı ise kaçarak Türkiye`ye sığındı. Çanakkale`nin kardeş kenti olan, Diyarbakır`ın Sur ilçesine sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk, burada kurulan kampta yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kiminin kocası, kiminin babası, ya halen IŞİD terörüne karşı direniyor, ya da savaş sırasında yaşamını yitirmiş. Hepsi topraklarına, evlerine dönecekleri günün hayali ile yaşarken, Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki kamplarında kendilerine gösterilen ilgi ve yardımlar ile moral bulmaya çalışıyor. Troia Festivali sırasında Çanakkale`ye gelen Sur Belediyesi meclis üyelerinin talebi üzerine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan`ın öncülüğünde oluşturulan Çanakkale Belediyesinin de içinde bulunduğu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yer aldığı “İnsanız” Yardım Kampanyası Çalışma Grubu`nun organize ettiği yardım kampanyası tamamlandı.“Savaşa inat Kardeşlik Köprüsü” sloganı ile gerçekleşen ve 21 Ağustos-5 Eylül tarihlerini kapsayan yardım kampanyası sonucunda toplanan giyecek, yiyecek ve kişisel bakım malzemeleri, dün yerine ulaştı.
Sur ilçesinde bulunan Ezidi Kampı`na götürülen malzemeler buradaki savaş mağduru halka teslim edilirken, yardımlardan bir gün önce Diyarbakır`a ulaşan Çanakkale heyeti de Ezidi Kampını ziyaret etti. Diyarbakır’a giden Çanakkale Heyeti hem Sur Belediyesi’ni hem de Ezidi halkı için oluşturulan kampı yerinde ziyaret ederek, Ezidi vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sorunlarını dinleyen ve kamp yetkililerinden kampla ilgili bilgi alan heyet temaslarını tamamlayarak dönüş yoluna geçti.
 
 
“Umarım Çanakkale halkının bu duyarlılığı örnek olur”
Gazetemiz sahibi ve Uluslararası Basın Örgütü (IPI) Yönetim Kurulu üyesi Aynur Ganiler, Çanakkale Tabip Odası Başkanı Hülya Görgün ve Çanakkale Çevre Platformu dönem sözcüsü Filiz Tekin, Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Gökçe`nin de aralarında bulunduğu Çanakkale ekibinin ziyareti sırasında açıklamada bulunan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, “Umarım ki Çanakkale halkının gösterdiği bu duyarlılık bir örnek olur ve herkes yardım elini uzatır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş