havadurum

"Kardeşçe yaşayabilen bir nesil yetiştirmek için yola çıktık"

1333

 Genel Merkezi, İstanbul Bahçelievler’de olan Mektebim Okulları Çanakkale Şubesi, düzenlediği basın toplantısı ile okulun Çanakkale’deki yüzünü tanıttı. Toplantı, Truva Otel’inde basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti. Toplantıyı yöneten Mektebim Çanakkale Kampusu Genel Müdürü Aynur İmre, gelişen ve gelişmeye de devam edecek olan dünyada, eğitimin de gelişmesi yönündeki fikirlerini basın mensupları ile paylaştı. İmre, Mektebim Okulları’nın, diğer okullara göre daha gelişmiş, daha çağdaş ve daha yeni bir okul olduğunu belirtti. Dünya çapında gelişen kodlamayı, robotu ve ardıl şekilde düşünme gücünü ortaya koyan tek okulun Mektebim Okulları olduğunun altını çizen İmre, Mektebim Okullarının gelişen dünyaya ayak uyduran okul olduğunu da belirtti. Yapılan toplantıda, 1700-1800 yılları arasında başlatılan 1’inci sanayi devriminin, 2’nci sanayi devrimini ve 3’üncü sanayi devriminin eğitime her hangi bir katkısının olmadığını belirten İmre, sanayi devriminin 4’üncüsünün yani endüstri 4,0’ın başlatılmasıyla birlikte eğitimin de geliştiğini vurguladı. İmre; “Dünya çok hızlı gelişiyor ve gelişmeye de devam edecek. 150 yıl önce, 1’inci sanayi devrimi olduğunda aslında 1’inci sanayi devriminin, 2’nci sanayi devriminin ve 3’üncü sanayi devriminin dipten gelen eğitime her hangi bir etkisi olmadı. Fakat 2014’te Hannover’de yapılan Endüstri toplantısından sonra pek çok büyük şirket, ‘Endüstri 4,0’ cümlesi yayınlandıktan sonra çalışan modelleri, nitelikleri açıklamaya başladılar. Samsung bunlardan bir tanesi, Siemens bunlardan bir tanesi” dedi.

 
“Sanayi devrimi, ilk defa eğitimi de etkilemeye başladı”
4’üncü sanayi devriminin başlattığı, Endüstri 4,0 ile birlikte Eğitim 4,0’ın başladığını ve geliştiğini dile getiren İmre; “Eskiden eğitimden söz ederken 20 yıl sonrasından, 50 yıl sonrasından, 100 yıl sonrasından bahsederdik. Fakat şuanda çok kısa zaman dilimlerinden bahsediliyor ve ilk defa sanayi devrimi dipten bir dalga şeklinde eğitimi de etkilemeye başladı. Başlatılan ‘Endüstri 4,0’dan sonra ‘Eğitim 4,0’ diye bir şey çıktı. Türkiye’de şuan eğitimde geçmekte olduğu süreç, aslında pek çok özel okulun açılmasına neden oldu. Belki Çanakkale, bunu çok yakından göremiyor olabilir ama büyük kentlerde neredeyse her köşe başında, her apartmanda, her gün yeni bir okul açılıyor ve herkes, ‘ne oluyor, niye bu kadar okul açılıyor ve eğitim nereye gidiyor?’ diye kaygı ile bakıyor. Ve ben de o zaman ‘geleceğin insanını yetiştirebilecek okullar ayakta kalacak ve geleceğin insanını yetiştiremeyecek olan okullar da 3 yıl içerisinde batacak’ diye iddialı konuşmuştum. Artık kodlama bilmeyen, robot bilmeyen ve ardıl bir şekilde düşünce bilmeyen ve düşünceyi uygulamaya geçiremeyen bireylerin 10 yıl içerisinde iş bulmaları olası değildir. Çünkü dünya değişti, iş ortamları değişti. Artık interneti yönetebilen robotlar üretildi, kodlamayı yöneten robotlar üretildi ve kendi yapıcısını dahi yönetebilen robotlar üretildi” dedi.
 
“Biz sadece okul değil, aynı zamanda yaşam alanı oluşturuyoruz”
Dünyanın her an, her gün değiştiğini, geliştiğini ve dünyanın bu değişimlerine, gelişimlerine ayak uyduran tek okulun Mektebim Okulları olduğunun altını çizen İmre, son olarak; “Artık dünya çok başka taraflara gidiyorken eğitimi de evirmek gerekiyor, eğitimde de devrim yaşamak gerekiyor ve Türkiye’de bu erimi ve devrimi yakalayan tek okul Mektebim oldu. Biz, anaokulundan başlayarak, bütüncül yaklaşım ile Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve açılacak olan Üniversite’ye kadar giden bir insan modeli, kardeşçe yaşamayı bilen, düşünebilen, düşündüğünü üretebilen, en az iki dili iyi kullanabilen ve her şeyden önemlisi bu dünya üzerinde kardeşçe yaşayabilecek yeni nesil insanlarımızı yetiştirmek üzere bu yola çıktık. Biz, bu yola yorulmamak üzere, geri dönmemek üzere çıktık. Okulumuz tamamlanmak üzere ve haziran ayının ortalarında okulumuza geçmiş olacağız. 22,5 dönüm arazide kurulan inşaatımızın eğitim ve öğretim ile ilgili olan bölümlerinin yanında aynı zamanda sevgi dolu, barış dolu insan modeli yaratacağımız hayvanat bahçeleri, tenis kortları, yüzme havuzları, voleybol, basketbol ve futbol sahaları gibi aklınıza gelebilen sporla ilgili her türlü tesisin bulunduğu harika bir yaşam alanı oluşuyor” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş