Kardeş kentler kahvaltıda buluştu

49. Uluslararası Troia Festivali için Çanakkale’nin kardeş kenti Osnabrück ve Pomezia`dan gelen delegasyonlar sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı sonunda Pomezia’dan gelen Tyrrhenum Derneği Başkanı Giauni Di Spirito, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Roma kulübünün formasını hediye etti.

402
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, 49’ncu Uluslar arası Troia Festivali kapsamında Çanakkale’ye gelen Almanya’nın Osnabrück şehrinden 7 Belediye Meclis üyesi ve İtalya’nın Pomezia kentindeki Tyrrhenum Derneği’nin 34 üyesi ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kahvaltıda yaptığı konuşmada, katılımcılara kent hakkında bilgiler verdi. Başkan Gökhan şunları söyledi; “Kalbimizin ısısı havaya da yansıdı. Pomezia’dan gelenler sıcağı bilir Osnabrück’ten gelenler alışacaklar. Çek Cumhuriyetinden kardeşlerimizde gelecek. Onlarla da birlikte olacağız. Türkiye’den Diyarbakır Sur Belediyesi’nden kardeşlerimizde geliyor onlarla da festival boyunca beraber olacağız. Her geçen yıl kardeşlerimiz çoğalıyor. Daha kalabalık gruplar haline geliyoruz. Çanakkale tarihi bu anlamda çok önemli. Sadece Troia değil birçok antik kentinde Troas bölgesi olarak adlandırılan bu bölgede yer aldığı bir il burası. Boğazı, adaları ve Kazdağları ile çok önemli bir yöre. Çanakkale savaşlarının olduğu alan tam karşımızda duruyor. Bu boğaz hep uzun yıllardan beri çok önemli bir su yolunu ifade ediyor. Çanakkale bölgesi Anadolu tarihi açısında çok önemli sizde bu yerde bulunuyorsunuz”
 
“Totti forması hediye edildi”
Kardeş kent Pomezia’dan gelen Tyrrhenum Derneği Başkanı Giauni Di Spirito, Galatasaray taraftarı olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a İtalya’nın Roma kulübünün formasını hediye etti. Üzerinde ‘Totti’ yazan 10 numaralı formayı alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kendisinin Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyip, Galatasaray’ın geçtiğimiz günlerde hazırlık maçında Lazio takımını yendiğini hatırlattı.
 
 
Paylaş