Karayolları hatasına Başkan Gökhan el koydu

Yaklaşık 10 yıl aradan sonra Güzelyalı girişinde tekrar yaşanan toprak kayması, halkta tedirginliğe neden olmuştu. Güzelyalı’nın askeri kamp tarafından giriş ve çıkışı ulaşıma kapatılmasının ardından gözler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a çevrildi. Belediye ekiplerinin çalışmalarına başladığını dile getiren Gökhan, “Karayollarının büyük bir hatası var onu telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.

1028
 
Aşırı yağışların etkisiyle heyelan, Güzelyalı Köyü`ne girişte asfalt yolu çökertti. Çok sayıda evin duvarlarında çatlaklar oluşurken evlerin bahçelerinde ve asfaltta 50 santimetreye varan kot farkları oluştu. Bölgedeki evlerin adım adım denize doğru kayması bölge halkını tedirgin etmeye yeterken, sorunun çözümü noktasında tüm dikkatler Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a çevrildi.
 
Başkan Gökhan, hemen talimat verdi
Kaymanın oluşmasının hemen ardından bölgede incelemelerde bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gördügü manzara karşısında şaşkınlığını gizlemeyezken, birim amirlerine talimat vererek sorunun çözülmesini istedi. Çanakkale Belediyesi ekipleri ise surunun karayollarından kaynaklandığını tespit ederek hemen çalışmalarına başladı.
 
“Karayollarının hatasını telafi ediyoruz”
“Karayolları orada büyük bir hata yapmış” diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Gökhan, “Karayollarının bu hatasını telafi etmeye çalışıyoruz. Şöyle düşünün bütün dağın suyunu, kenardaki kanaldan menfeze vermiş ve ağzını denize doğru açık bir şekilde bırakmış. Bütün o dağın suyu şakır şakır akıyor ve tarlanın üzerinden aşağıya doğru gidiyor, oradaki evlere doğru. Yolun üzerinden gitse sorun yok. Toprağın altından giriyor” dedi.
 
Çalışmalar hemen başladı
“Durum felaketti” diyen Başkan Gökhan, “yukarıdan gelen su toprak altından gidiyor. O bölgenin altı da kildir. Kil suyun etkisiyle yumuşayınca bütün oradaki evler açılmış. 30’ar 40’ar santim açılmış. Gittik, gördük felaket bir durum. Hemen o gün tarladan traktör çizisiyle akışı dereye doğru verdik. Aslında o menfezin 100 metre ötesinde dere var. Oraya verse sorun yok. Neyse şimdi hallettik, o sorun bitti. Ama orada çöküntü var şimdi. Orada bir yumuşaklık var. Yarın başka noktalardan su gelir mi? Onu bilemiyoruz tabi. O suyun akışını keseceğiz, yolu düzelteceğiz ve kaymayı durdurmuş olacağız. Burası ikinci kez kayıyor” dedi.
 
“Viyadük çökerse bir felaket olur”
“Bu seneki yağışlar felaket” diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Erenköy bağlantı yolunda meydana gelen kaymalara dikkat çekerek, “Nitekim İntepe de çok kötü. Vali bey Karanlık Liman yolunu hazırlayalım diyordu. Ben yukarısını pekiyi görmüyorum. Eğer risk olmaya devam ederse aşağıki yol kullanılacak. Bakın daha İntepe gelmeden duvarları aşmış toprak. Topraklar istinat duvarının üzerinden taşmış. Doğa kesinlikle affetmiyor. Çünkü doğa milyonlarca yılda kurmuş orayı, pekiştirmiş. Viyadüğün çökme olasılığını düşünemiyorum bile. O felaket olur, o sonumuz olur. Onunla ilgili hiç kimse sorumlu kılınmadı bu ülkede. Hiç kimse ama. Yapan, yaptıran, mühendis, müteahhit” dedi.
Paylaş