Karataş’tan seferberlik çağrısı...

İl Milli Eğitim danışma kurulu toplantısı öğretmen evi misafirhanesinde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, seferberlik yapılarak Çanakkale`deki tüm okulların yenilenmesi gerektiğini bildirdi.

743
Toplantıya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, danışma kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, “Çanakkale de seferberlik yaparak, merkez ilçeden başlayarak tüm okulları 2002 yılında çıkan mevzuata göre değerlendirmeliyiz” dedi. Vali yardımcısı Canan Hançer Baştürk de yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde önemli değişiklikler olduğunu hatırlatarak uyum için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
 
 
 
İl Milli Eğitim danışma kurulu toplantısı öğretmen evi misafirhanesinde yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, danışma kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, “Çanakkale de seferberlik yaparak, merkez ilçeden başlayarak tüm okulları 2002 yılında çıkan mevzuata göre değerlendirmeliyiz” dedi. Vali yardımcısı Canan Hançer Baştürk’te yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde önemli değişiklikler olduğunu hatırlatarak uyum için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
 
“Üç yıl içinde düzen sağlanacak”
Eğitim öğretim yılının başarı ile tamamlandığını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; “Eğitim öğretim yılı süresinde disiplin, öğretmenlerin performansı yönünden eğitim sürecini aksatacak rahatsız edici bir durum olmadı. Öğretmenlerimizi, velileri ve öğrencilerimizi, meslektaşlarımızı kutluyorum” dedi. Eğitim sisteminde yapılan değişikliklere dikkat çeken Karataş; “Temel eğitimin kademeli bir şekilde ilkokul ve ortaokul olarak yeniden düzenlenmesi ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Çanakkale de 4+4+4 şeklinde popüler olan sistemin hazırlıklarını tamamladık. Tamamlamadan önce okul müdürleri ile toplantı yaparak öğretmen ve velilerimizin de görüşlerini aldık. Sendika başkanları ile bir araya geldik. Sadece bir sendika toplantıya katılmadı.  Başta merkez ilçe olmak üzere diğer ilçelerde de okullarımızı belirledik” dedi.
 
Karataş şunları söyledi; “Çanakkale`de kademeli olarak okullarda bir geçiş sürecini belirledik. Adı ilk ve ortaokul olarak olanlara bu sene kayıt olanlar bu süreçten etkilenecek. Daha önce kayıt olmuş olup okuyanlar etkilenmeyecek.  İlkokullarda beşinci sınıf öğrencisi olmayacak. Ortaokullarda ilkokul birinci sınıfa öğrenci alınmayacak. Öğrenciler üç yıl içerisinde okullarını bulmuş olacak.”
 
“Okullar yenilenmeli” 
Çanakkale’nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan İl Müdürü Karataş; “Okullarımızı da çocukların yaş durumuna göre fiziki olarak hazırlamalıyız.  Çanakkale deprem bölgesi. Sıvılaşma had safhada. Çanakkale de seferberlik yaparak, merkez ilçeden başlayarak tüm okulları 2002 yılında çıkan mevzuata göre değerlendirmeliyiz. Tüm okullar bu çalışmaya muhtaç. Bir çok okul yıkılıp yapılmalıdır. Köklü çözüme gidilmeli. Öncelik olarak acil okullarda bu çalışma yapılmalı. Gökçeada okulu deprem yönünden sorunlu. Kampus alanı yaparak değerlendireceğiz” dedi.
 
“Okullarımızla İlgileniyoruz”
Belediye Başkan vekili Muharrem Erkek de belediye olarak okulların ihtiyaçlarının karşılanması için çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Kurulun önemine dikkat çeken Erkek; “Bizim duyarlılığımız tek başına yeterli olmaz. Bu kurullar amacına ulaşırsa buradan çıkacak kararlar çok önemli hale gelecek” dedi.
Paylaş