``Karaköy halkı örnek olmuştur”

CHP Çanakkale Milletvekili ve CHP Çevre Komisyonu Sözcüsü M. Serdar Soydan Bayramiç Karaköy Halkının altın madeni sondaj çalışmalarına gösterdiği tepkiye destek vermek, Kazdağları’nın altın madencileri tarafından tahrip edilmesine karşı bölge halkının duyarlılığının gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

487
Bayramiç Karaköy’ü ziyaret eden Soydan; “Tüm engellemelere ve sıkıntılarına rağmen maden şirketlerine karşı yiğitçe direniş gösteren Karaköy de yaşayan duyarlı vatandaşlarımızın haklı tepkisi bu konuda mücadele eden tüm çevreye duyarlı, bölgelerinde çevre katliamı yaşanan vatandaşlarımıza örnek olmuştur” dedi.
 
Soydan’dan Kurşunlu’ya destek
Maden arama çalışmaları nedeniyle ayaklanan Kurşunlu Köyü halkına destekler sürüyor. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, maden arama çalışmalarını durdurmak için tüm girişimlerine rağmen köylerinin talan edilmesine engel olamayan köylülerin çağrısına sessiz kalmadı. Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı TBMM’ye çok sayıda önerge veren ve CHP heyeti ile birlikte ziyaretler gerçekleştiren Soydan, en kısa zamanda köylüleri ziyaret edip hem sorunlarını dinleyecek hem de Skepsis Ören Yeri yakınında Zafer Madencilik tarafından gerçekleştirilen feldspat madeni arama çalışmalarını yerinde inceleyecek.
 
 
9.12.2012 Pazar günü; İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Koç, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer ve Bayramiç CHP örgüt yöneticileri ile birlikte Bayramiç Karaköy’ü ziyaret eden M.Serdar Soydan “Tüm engellemelere ve sıkıntılarına rağmen maden şirketlerine karşı yiğitçe direniş gösteren Karaköy de yaşayan duyarlı vatandaşlarımızın haklı tepkisi bu konuda mücadele eden tüm çevreye duyarlı, bölgelerinde çevre katliamı yaşanan vatandaşlarımıza örnek olmuştur” dedi.
 
Kazdağları gibi eşsiz bir bölgenin, coğrafyanın ortasında maden çıkarılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ve bu konudaki mücadelenin her platformda sürdürüleceğini belirten Soydan;”Kazdağılarında yaşayan tüm hemşerilerim yaşadığı bölgede, köyünde, tarlasında, bahçesinde, onların temsilcisi olarak bizde TBMM de, bize bağışlanmış ve yaşamaktan onur duyduğumuz eşsiz coğrafyamızı, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı korumaya kollamaya devam edeceğiz. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
 
Soydan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Unutulmamalıdır ki, Balıkesir Balya’da yaşananlar karşımızda duruyor. 80 yıl önce maden çalışması yapılan bölgelerde Balyalılar 80 yıl sonra bugün hala bedel ödemeye devam ediyorlar. Vicdanı olan her yurttaşımız, bölgemizdeki altın madeni arama çalışmalarına karşı çıkmak zorundadır. Bu, siyasi bir olay değildir, insanlığın meselesidir. Kazdağılarını korumak için yola çıkmış, tüm baskılara rağmen yiğitçe en doğal hakkı olan havasını, suyunu ve toprağını yani yaşamını, geleceğini korumaya çalışan tüm hemşerilerimin her zaman her yerde yanında, onlarla omuz omuza olmaya devam edeceğim.” Karaköy ziyaretinin ardından Soydan ve beraberindekiler Bayramiç’in Çırpılar Köyü’nde bulunan bir soğuk hava deposunu ziyaret ettiler. İşçiler ile üreticiler ile görüşerek sorunları hakkında bilgi aldılar.
 
Soydan’dan köylülere destek
Maden arama çalışmaları nedeniyle ayaklanan Kurşunlu Köyü halkına destekler sürüyor. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, maden arama çalışmalarını durdurmak için tüm girişimlerine rağmen köylerinin talan edilmesine engel olamayan köylülerin çağrısına sessiz kalmadı. Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı TBMM’ye çok sayıda önerge veren ve CHP heyeti ile birlikte ziyaretler gerçekleştiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, en kısa zamanda köylüleri ziyaret edip sorunlarını dinleyecek. Bayramiç ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü’ndeki maden arama çalışmalarına isyan eden köylülere destek için köye gidecek olan Soydan, Skepsis Ören Yeri yakınında Zafer Madencilik tarafından gerçekleştirilen feldspat madeni arama çalışmalarını yerinde inceleyecek. Kurşunlu Köyü’nü ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinleyeceğini kaydeden Soydan, burada bazı incelemelerde bulunarak konuyu meclise taşıyacağını söyledi.
 
Soydan; “Maden arama çalışmaları nedeniyle tedirgin olan Kurşunlu Köyü halkını da ziyaret edip onlara destek vereceğim. Sadece Kurşunlu Köyü değil, diğer köylerde gerçekleştirilen maden arama çalışmalarının ardından açık bırakılan kuyularda da incelemelerde bulunacağız. CHP olarak bu konulara hassas bir partiyiz. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Bu anlamda Kurşunlu Köyü halkını da mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız. Maden arama çalışmalarını durdurmak için köylülerle birlikte mücadele vereceğiz. Ne kadar başarılı oluruz orası bilinmez ama biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. En kısa zamanda köyü ziyaret edip orada köylülerle bir görüşme yapmayı düşünüyoruz. Yapacağımız görüşmeler doğrultusunda da maden arama çalışmalarının durmasını isteyeceğiz” dedi.
Paylaş