havadurum

Karadağ kararlı

Köylerinin merasında maden çalışması yapan Esan Eczacıbaşı şirketine karşı mücadelelerini yürüten Karadağ sakinleri, köy içinde de ipleri sıkı tutuyor. Öyle ki köy kooperatifi madenci ile ilişki içinde olan üyelerinin üyeliklerini düşürme kararı aldı. Öte yandan köyün her yeri ise “Diren Karadağ” sloganları ile doldu.

692
 
 
Karadağ Köyü`nde altın madeni arama çalışmaları nedeni ile oldukça hareketli bir dönem geçiren vatandaşlar, köy içinde de birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermiyorlar. Köylerinin meralarında kurulan altın madenine karşı, hem köylerinde, hem Çan ilçe merkezinde hem de Çanakkale`de yaptıkları eylemlerle dikkatleri üstlerine çeken Karadağ sakinleri, köyün her yerini “Diren Karadağ” yazılı sloganlarla donattı. Geçtiğimiz günlerde köylerine giden Eczacıbaşı şirketi yetkililerini de protesto eden köylüler, bölgede zaten bir termik santral olduğunu, ikinci bir termik santral yapılma girişiminin de bulunduğunu hatırlatarak, altın madeniyle de yer altı sularının kirleneceğini, ağaçlarının kesileceğini ve bölgenin yaşanan bir yer olmaktan çıkacağını ifade ederek, çevre mücadelesinin tüm civar köylerle birleştirilmesi gerektiğini savunuyorlar. Söz konusu altın madenine karşı mücadele kararlı olan Karadağ halkı, köy içi `disiplin`i de elden bırakmıyorlar!
 
 
Kooperatif kararını verdi
Köy Kooperatifinin “Önemli duyuru” başlığı altında yayınladığı bilgi notunda madencilerle yakın ilişki içinde olan vatandaşlara da mesaj verdi. Yapılan duyuruda, “Bilindiği gibi köy hudutlarımız içinde maden şirketi tarafından çalışma yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmaların sularımıza, tarım arazilerimize ve haycancılığımıza zarar vereceği değerlendirilmektedir. Kooperatif üyelerimizden, köyümüze zarar verecek bu maden çalışmalarnın içinde aktif olarak bulunacak üyelerin kooperatif üyeliklerinin düşürülmesi için ilk genel kurulda gündeme madde ilave edilecektir. Genel kurulu müteakip kooperatif üyeliğinden çıkartılan üyelere süt alım hizmeti dahil hiçbir hizmet verilmeyecektir” dendi. Köyde yaşanan gelişmeler kamuoyunca da yakından takip ediliyor.
 

Paylaş