Karabiga halkı ÇED toplantısına hazır

Karabiga’da belde belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen halkı termik santrallerle ilgili bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılıma sahne oldu. Vatandaşlara, termik santrallerin kısa ve uzun vadede ne gibi zararlara yol açabileceği anlatıldı.

685
Karabiga Çevre Platformu tarafından, 3 Mayıs tarihinde düzenlenecek ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısı öncesi belde halkı bilgilendirildi. Beldede kurulu bulunan termik santralin kül depolama alanı için başlatılan ÇED süreci öncesi, Karabiga Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinliğe çok sayıda Karabiga halkı katıldı.
 
 
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı`ndan Yrd. Doç. Dr. Coşkun Bakar, Greenpeace Akdeniz Yerel Hareketler Koordinatörü Reşit Elçin, Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü ve Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri Nalbant’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısı, Karabiga Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Aslı Badem’in açılış konuşmasıyla başladı. “Bizim hiçbir siyasetle ilişkimiz yok” diyen Badem, “Biz yaşam alanlarımızın yok edilmesine, çevrenin katledilmesine ve geleceğimizin karartılmasına karşı çıkıyoruz, karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bizim sorunlarımızı paylaşan, çözümü noktasında bize destek veren herkese kapımız açık olduğu gibi, bize herhangi bir siyasetin parçasıymışız gibi davranılmasına da karşıyız. Siyasetle ya da herhangi bir siyasi partiyle ilişkimiz yok. Biz burada Karabiga halkı ile birlikte havamıza, suyumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ise bugüne kadar Çanakkale’de yürütülen termik santral mücadelelerinden ve mahkeme süreçlerinden bahsetti. Mücadelenin giderek yükseltilmesini isteyen Nalbant, “Yaşam alanlarımızın yok olmasına izin vermeyelim” dedi. Greenpeace Akdeniz Yerel Hareketler Koordinatörü Reşit Elçin, ise ülke genelindeki termik santrallerden bahsederek termik santrallerin zararları noktasında yaşanmış örnekler verdi. Elçin, Yatağan başta olmak üzere termik santral ile ilgili olarak birçok yerde çekilen videoları Karabiga halkı ile paylaştı. Elçin’in sinevizyon gösterisi büyük ilgi görürken, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı`ndan Yrd. Doç. Dr. Coşkun Bakar, termik santrallerin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili bir sunum yaptı.
Paylaş