Karabiga ÇED toplantısı mahkemeye taşınıyor

Karabiga’da gerçekleşen “Olaylı ÇED” toplantısının yankıları bitmiyor. Karabiga’da kurulu bulunan termik santralin “Atık Depolama Alanı” projesi nedeni ile düzenlenen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısında yaşanan olaylar mahkemeye taşınıyor.

929
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına ÇED toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’in olmamış toplantıyı olmuş gibi gösterdiği, halkı galeyana getirdiği ve usulsüzlük yaptığı iddiaları ile suç duyurusunda bulunuldu. Karabiga Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Aslı Badem tarafından Biga Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruda “Yapılmamış toplantı, yapılmış gibi gösterilerek usulsüz tutanak tutulmuştur. Tutanağın bir kopyasını istediğimiz de ise bu talebimiz reddedilmiştir” denildi.
 
Karabiga Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Aslı Badem, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’in imzaladığı tutanağın geçersiz olduğunu ifade ederek, “Tutanağın bir kopyasının halkın çok istemesine rağmen bize verilememesi ve yanlış tutanak düzenlenmesi halkı galeyana getirmiştir. İstenmeyen olaylar meydana gelmiştir, bu olayların yaşanması bize de üzmüştür ancak bunun sorumluluğu biz de değil kesinlikle ve kesinlikle bakanlık adına oraya gelen yetkili kişilerdedir” dedi.
Paylaş