Karabiga’ya bakanlık incelemesi

Karabiga’da 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve yapılmadığı halde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’in başında bulunduğu heyet tarafında, yapılmış gibi gösterildiği iddia edilen ÇED toplantısı, bakanlığın da gündeminde. Çevre ve Şehircilik Bakanı adına, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Selçuk Bakkaloğlu imzalı “Araştırın” yazısı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

1195
Karabiga’da 3 Mayıs tarihinde gerçekleşen ve tartışmalara neden olan, özellikle kentte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’e tepki gösterilmesine neden olan ÇED toplantısı ile ilgili ayrıntılı bir araştırma yapılması, inceleme sonunda belgeleri ile birlikte bakanlığa bilgi verilmesi istendi. Konuyla ilgili olarak bakanlık nezdinde önemli bir hareketlilik yaşanacağı tahmin ediliyor.
 
İlgili yazıda, Karabiga Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Aslı Badem ve 68 kişinin şikayet dilekçesi olduğu vurgulanırken, ÇED toplantısının yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği, düzenlenen tutanağın örneğinin karşı tarafa verilmediği bilgileri de yer alıyor. Yazıda ayrıca Karabiga’daki ÇED toplantısının ardından Biga Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu da belirtiliyor.
Paylaş